Τι και αν τα σύνορα έκλεισαν, τι και αν οι δύστυχοι πρόσφυγες πληρώνουν ακριβά την επιθυμία τους να φύγουν από τον πόλεμο προς την γαλήνη και την ελευθερία, τι αν και αν επιστρατεύτηκε το ΝΑΤΟ και όλες οι δυνάμεις ασφαλείας της Ε.Ε. για να θωρακίσουν τα σύνορα δήθεν της Ευρώπης, οι δουλέμποροι συνεχίζουν το απάνθρωπο έργο τους και κουβαλάνε δυστυχισμένους ανθρώπους.
Αμείωτες είναι οι ροές των μεταναστών στην Ελλάδα και όσο το Αιγαίο λόγω καιρού αγριεύει, οι διακινητές προσπαθούν μέσω Έβρου να φέρουν και άλλους σε μία Χώρα που δεν θα τους προωθήσει προς την Βόρεια Ευρώπη όπου κατά δήλωση τους θέλουν να πάνε λόγω των κλειστών βόρειων συνόρων της Χώρας.
Τελικά γιατί συνεχίζουν να έρχονται;
Ποιος θα απαντήσει σε αυτό το εύλογο ερώτημα;
Που βρίσκουν τα χρήματα για να έρθουν; Αν μάλιστα αληθεύουν αυτά που γράφονται ότι στην Καβάλα οι πρόσφυγες δεν έφαγαν κοτόπουλο γιατί δεν το έσφαξαν σύμφωνα με την παράδοση τους; Αρχίζουν και πρέπει να μπαίνουν «ψήλοι» στα αυτιά της Κυβέρνησης. Οποία Κυβέρνηση, έχει κλείσει αυτιά και μάτια και προσπαθεί μέσω του μεταναστευτικού να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Χώρας.
Ένα άλλο αμείλικτο ερώτημα για την συμπεριφορά της Κυβέρνησης είναι που βρίσκει τα χρήματα και τα διαθέτει για τους μετανάστες αφού η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. αργεί;
Ποιος μας λέει ψέματα;