Μετά την σύσκεψη στην ΚΕΔΕ και την ανήκουστη επιβεβαίωση της ανικανότητας της κυβέρνησης από τον κ. Μουζάλα ο οποίος δήλωσε ότι οι πρόσφυγες θα μείνουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα, προγραμματίστηκε στις 9:30 διευρυμένη σύσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜΘ με την παρουσία των δημάρχων για το μεταναστευτικό όπου η Κυβέρνηση με ένα εκρηκτικό, όσο και περίεργο μίγμα πολιτικής, το φόρτωσε στην Αυτοδιοίκηση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα της ανεύρεσης των σπιτιών στην Αλεξανδρούπολη για τους μετανάστες η κυβέρνηση το «μάζεψε» μετά την δημοσιοποίηση του από τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη.
Σκοπός της σύσκεψης είναι να οριστεί η επιτροπή η οποία και θα προτείνει τρόπους διαχείρισης του μεταναστευτικού στην Περιφέρεια.
Έντονη ανησυχία καταγράφετε από τους δημάρχους οι οποίοι θα αναλάβουν όλοι την φιλοξενία των μεταναστών, σύμφωνα με απόφαση της Κυβέρνησης, σχετικά με τον τρόπο αιτιολόγησης των δαπανών. Το ερώτημα είναι με ποιο τρόπο οι δήμοι θα «περάσουν» τα έξοδα σίτισης και γενικά τα κονδύλια που θα διατεθούν για την στήριξη των μεταναστών από τον Επίτροπο;
Όπως αναφέρουν οι δήμαρχοι η Κυβέρνηση δεν το έχει καθορίσει και πολλοί δήμαρχοι, όπως αναφέρει η πηγή μας, υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν μπλεγμένοι με δαπάνες τις οποίες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν.