Ψητή μπριζόλα με σος βουτύρου-ουίσκι
Συστατικά
1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.σ. καυτερό τσίλι
1/2 κ.σ. πάπρικα καπνισμένη
1/2 κ.σ. λευκό πιπέρι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
4 μέτριες σπαλομπριζόλες με κόκκαλο
Βούτυρο με ουίσκι: 1 φλιτζάνι ανάλατη μαργαρίνη
2 κρεμμυδάκια του στιφάδου μουλιασμένα σε ουίσκι
3 κ.γ. μαϊντανό
3 κ.γ. ουίσκι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Σε ένα μπολ ανάμιξε τα δύο είδη τσίλι, την πάπρικα, τα πιπέρια και τη ζάχαρη.
2
Προθέρμανε το γκριλ σε χαμηλή ένταση.
3
Για το βούτυρο με ουίσκι: Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά να αρωματιστεί το βούτυρο σε μπλέντερ, χτυπώντας ελαφρά.
4
Ρίξε το βούτυρο σε κουταλιές σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Κάντο ρολό και πλάστο να γίνει ένα ενιαίο κυλινδρικό κομμάτι και βάλτο στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες. Μπορεί να διατηρηθεί 3 μήνες στην κατάψυξη.
5
Άφησε το κρέας να πάρει θερμοκρασία δωματίου, περίπου 20 λεπτά πριν το ψήσεις. Αφού το πλύνεις, σκούπισέ το καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει καθόλου υγρασία. Άλειψε κάθε μπριζόλα με λίγο λάδι και μία κουταλιά της σούπας από τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι. Τρίψε κάθε πλευρά να απλωθούν καλά τα μπαχαρικά.
6
Ψήσε τις μπριζόλες για περίπου 5 λεπτά αφού ανεβάσεις τη θερμοκρασία του γκριλ σε ψηλή ένταση. Γύρισέ τες και ψήσε άλλα 5 λεπτά για μέτρια και παραπάνω για καλοψημένη.
7
Βάλε πάνω από κάθε μπριζόλα λίγη σος από ουίσκι
collage-ΠΛΑΤΉς1