Με αφορμή τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης φαίνεται ξεκάθαρα πώς το κυβερνητικό κόμμα, πείρε το υψηλό ποσοστό στις προηγούμενες εκλογές στον Νομό όχι γιατί οι Ξανθιώτες πίστεψαν στο πρόγραμμα του και το θωράκισαν με την ψήφο τους, αλλά γιατί κάποιοι άλλοι παράγοντες έπαιξαν σημαντικό λόγο στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Η παραδοχή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Στογιαννίδη ότι ένα κυβερνών κόμμα με τρείς βουλευτές στον νομό δεν μπορεί να βρει υποψήφιο που θα διεκδικήσει την προεδρία του Εργατικού Κέντρου αποδεικνύει περίτρανα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη δεν έχει κανένα έρεισμα στην κοινωνία και στον εργατικό κόσμο παρ όλο που δηλώνει αριστερό κόμμα.
Η κοινωνία της Ξάνθης, γύρισε την πλάτη του σε ένα κόμμα το οποίο ανέλαβε την διακυβέρνηση της Χώρας σε υποσχέσεις που δεν τήρησε και αυτό καταγράφετε με τον ποιο επίσημο τρόπο. Με τις δηλώσεις του βουλευτή στην εφημερίδα Θράκη: «Το θέμα δεν είναι αν εμείς αποφασίσουμε να στηρίξουμε κάποιον (υποψήφιο εννοεί) αλλά αν θα υπάρξει κάποιος που να θέλει (να στηριχθεί από το κόμμα) εννοεί». Τα συμπεράσματα δικά σας. Όταν το κυβερνών κόμμα αδυνατεί να βρει κάποιον υποψήφιο για να ζητήσει την στήριξη του, αντιλαμβάνεται κανείς το έρεισμα αυτού του κόμματος στην κοινωνία.