Δεν έκρυψαν την έκπληξή τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ξάνθης όταν κλήθηκαν από τα αστυνομικά όργανα να καταθέσουν στην σχετική δικογραφία που ορίστηκε κατ εντολή των δικαστικών λειτουργών της Ξάνθης για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας μετά από 37 ημέρες κλείσιμο των δρόμων στα πλαίσια της αντίδρασης τους για το ασφαλιστικό που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον Θανάση Λουκμακιά, πρόεδρο των κτηνοτρόφων της Ξάνθης, οι αγροτοκτηνοτρόφοι προχώρησαν σήμερα το πρωί σε κατάληψη της εφορίας της Ξάνθης στα πλαίσια των κινητοποιήσεων τους αφήνοντας τους δρόμους ανοιχτούς.
ΑΓΡΟΤΕς Δ.Ο.Υ. ΞΑΝΘΗΣ IMG_20160225_085435
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αγροτικά μηχανήματα θα μεταφερθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης όπου και θα συνεχίσουν την κατάληψη τους.
Ο σχεδιασμός τους είναι την Δευτέρα να καταλάβουν το τελωνείο της Ξάνθης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας με τους εργαζομένους της Δ.Ο.Υ. ανέφεραν ότι αυτοί βρίσκονται έξω από τον χώρο της δουλειάς τους λόγω της κατάληψης από τους αγρότες και ότι συμπαρίστανται στον αγώνα των αγροτών.

Η πρόεδρος τών εργαζωμένων στην Δ.Ο.Υ. Ξάνθης Ταουσέλη Ελένη

Η πρόεδρος τών εργαζωμένων στην Δ.Ο.Υ. Ξάνθης Ταουσέλη Ελένη

ΔΑΛΑΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
IMG_20160225_085511
Ο Κ. Δαλάτσης πρόεδρος των αγροτών του Δήμου Τοπείρου φιλοξενούμενος στον Αλέξανδρο Παυλικιάνο στον super FM, αναφέρθηκε με έκπληξη στην πρωτοβουλία των δικαστικών αρχών οι οποίες ξαφνικά θυμήθηκαν την τήρηση της νομοθεσίας αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι πίσω από αυτές της ενέργειες κρύβετε πολιτικός δάκτυλος. Μιλώντας για τις κινητοποιήσεις τους ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο ο Νέστος θα είναι συμβολικά κλεισμένος για μία ώρα 12:00 με 13:00 και ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Κάνοντας αναφορά στην επικείμενη συνάντηση του κ. Μπούτα από το μπλόκο της Νίκαιας με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, θεώρησε ότι είναι ένα θετικό σημάδι ότι κάτι γίνεται και εξέφρασε την ικανοποίηση του ότι το μπλοκ του κ. Μπούτα, συμφωνεί με τις προτάσεις των αγροτοκτηνοτρόφων της ΑΜΘ.
IMG_20160225_085635