Έπειτα από έναν μαραθώνιο pre-casting, απ’ όπου πέρασαν περισσότερα από 1.200 άτομα, ήρθε η ώρα των κριτών να αναλάβουν δράση! Για δύο 24ωρα, λοιπόν, ο παλμός της συμπρωτεύουσας θα χτυπά στον ρυθμό του «The X Factor» .

Στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Πέγκυ Ζήνα, η Τάμτα και ο Θοδωρής Μαραντίνης «προσγειώνονται» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ξεκινούν την αναζήτηση των πιο ταλαντούχων, παθιασμένων, φιλόδοξων και ικανών τραγουδιστών.

Η Ευαγγελία Αραβανή αναλαμβάνει να υποδεχθεί διαγωνιζόμενους αλλά και κοινό, μπροστά στο οποίο για πρώτη φορά θα αγωνιστούν οι συμμετέχοντες.

Από την αγγλική εταιρεία παραγωγής που έχει τα δικαιώματα του show, αναμένεται ένα πρόσωπο που έχει βάλει τη δική του υπογραφή στο ελληνικό Χ Factor να βρεθεί κοντά στους εφετινούς συντελεστές για να προσθέσει και τη δική του σφραγίδα στην 1η Audition. Μιλάμε για τον Γιώργο Λεβέντη, ο οποίος θα ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη, ειδικά για το opening του show.

Εκατοντάδες νέοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό -για πρώτη φορά- ζωντανά μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μια θέση στα live shows.