Ένα μεγάλο ευχαριστώ…

Φίλες/Φίλοι
Μετά από 41 χρόνια άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, επιτρέψτε μου να σας γνωστοποιήσω, ότι αποχωρώ από την άσκηση της μάχιμης δικηγορίας.
Με αυτή την ιδιότητα αφιέρωσα ατέλειωτες ώρες στο Ναό της Θέμιδας και τη Διοίκηση, βιώνοντας την αγωνία των εντολέων μου, ζυγίζοντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων και αντιμετωπίζοντας την άνιση μάχη με τις υπηρεσίες και τις κάθε είδους γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Γνωρίζετε, βέβαια, ότι η όποια σχέση αναπτύξαμε επί σειράν ετών, συνδυάσθηκε και με την ανάμιξή μου στα κοινά του τόπου μας.
Κατ’ αυτό τον τρόπο (μπροστά στους αγώνες και στις μάχες, αλλά και στις μικρές και μεγάλες διεκδικήσεις), διέθεσα τις γνώσεις μου και ανάλωσα τις αντοχές μου, στην υπηρεσία του κάθε πολίτη, που ήθελε έννομη προστασία.
Και όλα αυτά γιατί πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω, σε αυτά που μας έμαθαν οι δάσκαλοι μας: στην ισότητα ευκαιριών, στην προστασία των αδυνάτων, στην προστασία της ελευθερίας, στην ελευθερόφρονη σκέψη και άποψη.
Η ζωή του έθνους, τα ήθη, τα έθιμα του, η ψυχοσύνθεση και η διανοητικότητά του, αναδεικνύονται ανάγλυφα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Σε μια συνεδρίαση δικαστηρίου, ακόμη και την πιο ασήμαντη, βλέπει κανείς όλους τους τύπους των ανθρώπων και των συμπεριφορών, που εικονογραφούν την ομαδική ψυχολογία και ακούει λόγια γεμάτα από ανεξάντλητο νόημα.
Με την αποχώρησή μου από την ενεργή δικηγορία, αισθάνομαι εσωτερική ικανοποίηση για αυτό που υπηρέτησα. Όσα άρχισαν με όνειρα, τώρα γίνονται αναμνήσεις. Αυτές θα με συνοδεύουν στο υπόλοιπο της ζωής μου, τις οποίες, έχω την ηθική υποχρέωση, να μεταβιβάσω στα παιδιά μου, πρωτίστως, στο γιο μου Θανάση, δικηγόρο Αθηνών και Δρ. Νομικής ΔΠΘ.
Ενόψει αυτής της αποχώρησής μου, θα ήθελα να εξάρω την συμβολή του (έντυπου και ηλεκτρονικού) Τύπου, ο οποίος, με ρεπορτάζ, σχόλια, κριτικές και θετικές παρεμβάσεις, συνέβαλε στην καλύτερη λειτουργία και απόδοση της Δικαιοσύνης.
Και βέβαια, να ευχαριστήσω όλους εκείνους, που στη μακρά δικηγορική μου πορεία, εμπιστεύθηκαν την προσφορά των υπηρεσιών μου.
Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη, για την υπέρβαση των διαφόρων δυσκολιών, οι οποίες δημιουργήθηκαν, κυρίως, κατά την περίοδο της παρατεταμένης και ισοπεδωτικής κρίσης.

Ξάνθη, Φεβρουάριος 2016
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ
ε. Δικηγόρος