«Επίσκεψη του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ.Θ. στην Ορεστιάδα. Συνάντηση με τα τοπικά μέλη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου»

Γνωρίζεται ότι, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, το Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Ελλην. Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Α.Μ.Θ. και Γ΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α, Αστυνόμο Α΄ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗ Αναστάσιο, τον Γεν.Γραμματέα Αστυνόμο Β΄ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ Άγγελο, τον Οργανωτικό Γραμματέα Αστυνόμο Α΄ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Παναγιώτη και την Ταμία της Ένωσης Αστυνόμο Β΄ ΖΟΥΠΗ Κορίνα-Αικατερίνη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ορεστιάδα «ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ», όπου είχε συνάντηση με τα τοπικά μέλη Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.
Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν όλα τα μείζονα υπηρεσιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τοπικά μέλη των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής, τα οποία προηγουμένως παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον εκλεγμένο Αντιπρόσωπο της Ένωσης στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α Αστυνόμο Β΄ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ Κων/νο, του Τ.Σ.Φ. Ορεστιάδας και ακολούθησε γόνιμος διάλογος σε συνάρτηση και με τα λοιπά, τρέχοντα συνδικαλιστικά ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό έγινε αναφορά στα ειδικότερα ζητήματα όπως είναι: α)το κτηριακό και τα γενικότερα προβλήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων των υπηρεσιών της Ορεστιάδας(συνθήκες υγιεινής, κρατητήρια κλπ), β)η ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή των υπηρεσιών της Δ.Α. Ορεστιάδας (π.χ. χρήση βαν με θερμικές κάμερες κλπ), γ)τα προβλήματα λειψανδρίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, η οποία αναμφίβολα αντιμετωπίζει καθημερινά πολυποίκιλα αστυνομικά ζητήματα, δ)ο μεγάλος αριθμός ακινητοποιημένων οχημάτων ε)η υπεραπασχόληση των Διοικητών και των λοιπών αξιωματικών της Διεύθυνσης ως συχνό φαινόμενο στο βωμό του διαρκούς υπηρεσιακού καθήκοντος, πέραν από κάθε έννοια εργασιακού ωραρίου, στ)η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσία του Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ, όπως έχει παρουσιαστεί πρόσφατα στην ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. ζ)το μεταναστευτικό και τα συνακόλουθα προβλήματα των υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης που το αντιμετωπίζουν απ’ την πρώτη γραμμή, λόγω της γεωγραφικής τους θέσεως, η)το δρομολογούμενο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο των «ενστόλων» θ)η συνακόλουθη-προκύπτουσα αναγκαιότητα τροποποίησης του βαθμολογίου εξέλιξης των Αξιωματικών της Αστυνομίας σε συνάρτηση με τα χρόνια θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος και τέλος ι)τα ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου σε σχέση με την προτεραιότητα αναβάθμισης της αστυνομικής εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των Δοκίμων σε αυτό (θέρμανση εγκαταστάσεων-αιθουσών διδασκαλίας, υποδομές κλπ).
Η επίσκεψη του Δ.Σ. έκλεισε με συνολική ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνόμο Α΄ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗ Αναστάσιο, εκφράζοντας αφενός τις ευχαριστίες του προς τα μέλη για την συμπαράστασή τους στις δράσεις και τους αγώνες της Ένωσης και για την αξιέπαινη προσφορά των στελεχών αυτών στο Σώμα και την κοινωνία, αφετέρου την βούληση-υπόσχεση του Δ.Σ. ότι όλα τα τεθέντα θέματα θα αναδειχθούν με ενέργειες και έγγραφα το άμεσο διάστημα, σε κάθε αρμόδιο πολιτικό ή υπηρεσιακό αποδέκτη, με την συνδρομή της Ένωσης και της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου προωθηθούν οι ανάλογες λύσεις. Τέλος, ανακοινώθηκε η απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης, ότι η εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας το επόμενο έτος, θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα, για να τιμήσουμε τη θερμή και πολύχρονη υποστήριξη των μελών της ακριτικής αυτής περιοχής.