Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (21-2-2016) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολής, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 66χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 36χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι όπως προέκυψε από τις έρευνες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας, μετέβησαν στην περιοχή του Έβρου, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος εντόπισαν δύο (2) μεταλλικές λεπίδες, συνολικού μήκους 11 εκατοστών η καθεμιά.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει για τον 66χρονο παράβαση του νόμου περί όπλων και το αδίκημα της απείθειας καθόσον δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ για τον 36χρονο περιλαμβάνει παράβαση του νόμου περί όπλων και τα αδικήματα της απειλής, αντίστασης και εξύβρισης, διότι αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, εξυβρίζοντας και απειλώντας παράλληλα τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, 2 μεταλλικές λεπίδες, το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.