Δεν είναι ικανοποιημένος ο Δ. Βορίδης από την μέχρι στιγμής παρουσία της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης και αφήνει σαφέστατα αιχμές στον επικεφαλής Θ. Ξυνίδη σημειώνοντας ότι μετά από 35 χρόνια παρουσίας της συμπολίτευσης στα δημοτικά πράγματα, ήταν εύκολο να ανατραπεί στις τελευταίες εκλογές.
Ο Δ. Βορίδης αναφέρει ότι ποτέ δεν κλήθηκε από την αλλαγή της ηγεσίας της κοινωνίας των Δημοτών σαν στέλεχος και συνυποψήφιος για να καταθέσει και την δική του άποψη στα δημοτικά πράγματα για να συμπληρώσει ότι περιμένει μετεξέλιξη της παράταξης η οποία έχει κλείσει τον κύκλο της και δεν μπορεί να προσφέρει από μόνη της πράγματα στην κοινωνία.
Τέλος κάνοντας αναφορά στην γιορτή του Αι Βασίλη επέκρινε την διοίκηση του δήμου Ξάνθης η οποία ξόδεψε πολλά χρήματα των συνδημοτών για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις χωρίς να μπορεί να καταγραφεί η ανταπόδοση στην κοινωνία. Προτείνει στις επόμενες εκδηλώσεις ο δήμος να προτιμήσει τοπικά μουσικά σχήματα όπου και τα χρήματα θα μείνουν στον τόπο μας.