Γνωρίζεται ότι, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, η Ένωση Αξιωματικών Ελλην. Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Α.Μ.Θ. και Γ΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α, Αστυνόμο Α΄ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗ Αναστάσιο και τον Γεν.Γραμματέα Αστυνόμο Β΄ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ Άγγελο, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Υφυπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας Θράκης) κα.Μαρία-ΚΟΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εν γένει τα μείζονα υπηρεσιακά προβλήματα , τα τρέχοντα συνδικαλιστικά αιτήματα αλλά και οι διεκδικήσεις του Κλάδου μας, που αντικειμενικά έχει θιγεί βάναυσα από την λαίλαπα των μνημονίων και την οικονομική κρίση. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα ζητήματα της ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών, της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών με πρωτοβουλία της πολιτικής μας ηγεσίας, το δρομολογούμενο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο των «ενστόλων» και η συνακόλουθη αναγκαιότητα τροποποίησης του βαθμολογίου των Αξιωματικών της Αστυνομίας, ως και τα ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης, όπως είναι το μεταναστευτικό.
Ακολούθως, η κα.Υφυπουργός μας δήλωσε θα συνεχίσει αμείωτα από τον θεσμικό της ρόλο, να στηρίζει το σημαντικό έργο των αστυνομικών, επαινώντας συνάμα την προσφορά του Σώματος στην κοινωνία και ότι θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός των προσπαθειών μας, συμμεριζόμενη παράλληλα τις έντονες ανησυχίες μας.
Τέλος, μεταφέραμε τις ευχαριστίες των μελών μας για την άψογη συνεργασία μας , για το έμπρακτο ενδιαφέρον της κας.Υφυπουργού καθ’ όλο το διάστημα της θητείας της στο Υπουργείο, για όλα τα θέματα-προβλήματα των αστυνομικών υπηρεσιών αλλά και για την καθοριστική συμβολή της στην επίλυσή τους. Προς τούτο, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας, της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στην κοινωνία και στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.