Μετά και την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης φάνηκε ξεκάθαρα ότι η ηγετική ομάδα της συμπολίτευσης και οι στενοί συνεργάτες του Δημάρχου δεν «τραβάνε».
Τα κενά πολλά, τα αντανακλαστικά πολύ αργά και το παραγόμενο πολιτικό έργο μηδαμινό.
«Γκρίζες» αναθέσεις έργου, προτάσεις για προμήθειες ατεκμηρίωτες, αποφάσεις στο γόνατο, αντιδήμαρχοι άτολμοι, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων εκτελεστές αποφάσεων άλλων κέντρων, και τελικά οι «νέοι» δεν βγήκαν τόσο ωραίοι.
Όταν η αντιπολίτευση ασκείται με αυτόν τον τρόπο χωρίς τεκμηριωμένες ερωτήσεις και προτάσεις η δημοτική αρχή θα έπρεπε να χαμογελά και να αντιτάσσει το έργο της.
IMG_20160216_184914
Δυστυχώς όμως με τα όποια επιχειρήματα σοβαρά ή όχι της αντιπολίτευσης, η συμπολίτευση παραπαίει και από πολύ νωρίς πέρασε στην λογική των Ξανθιωτών ψηφοφόρων ότι «κάτι» δεν γίνεται καλά.
Έτσι εξηγείται και η αντίδραση και ο εκνευρισμός του Δημάρχου.
Η Επιθυμία του να ορίσει συντονιστεί του έργου της Δημοτικής αρχής ίσως εκεί έχει τις ρίζες της. Τώρα προφανώς εξηγείται γιατί χρειάζεται ο Γενικός Γραμματέας στον Δήμο. Να συντονίσει ένα έργο που μάλλον ο ίδιος αδυνατεί να πράξει όχι γιατί δεν έχει τις δυνατότητες αλλά γιατί δυστυχώς για τον ίδιο οι στενοί του συνεργάτες απλά δεν συντονίζονται.
dimotiko simvoylioIMG_20160216_184822
Αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι κάτι δεν γίνεται καλά και το κάθε προβεβλημένο στέλεχος του έχει αδυναμία να παράξει έργο και σίγουρα δεν οφείλετε στην απειρία του.
Κατά την ταπεινή μας άποψη οι οδηγίες που δίνονται από τον δήμαρχο δεν είναι ξεκάθαρες και οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των οργανισμών του δήμου λειτουργούν κατά το δοκούν και κάτω από αγχώδεις καταστάσεις ή απλά συνεχίζουν μακάριοι το έργο τους με πολύ αργούς ρυθμούς, έχοντας σαν εικόνα τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από το προηγούμενο σχήμα που είχε επικεφαλής τον Μ. Στυλιανίδη, ο οποίος τους έβγαζε σχεδόν όλους λάδι είτε παρήγαγαν έργο είτε όχι.
Αυτό όμως πέρασε και ο κόσμος τον επέλεξε γιατί πραγματικά οι συνδημότες μας άρχισαν να σκέφτονται τον τρόπο με τον ποίο θα επιλέξει τον επόμενο δήμαρχο και με ποια κριτήρια.
Άρα ο κόσμος κρίνει ακόμη ποιο αυστηρά τον δήμαρχο και την ηγετική του ομάδα γιατί απλούστατα είναι νέοι αλλά πρέπει να είναι και δημιουργικοί.
Μετά μην παραπονιούνται ότι δεν έχουν την στήριξη της αντιπολίτευσης για τα κοινά προβλήματα των συνδημοτών μας.