Υλικά:

• 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

• 4 αυγά
• 1/2 κιλό χονδρά μακαρόνια για παστίτσιο βρασμένα
• 600 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
• 500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο
• 1 Knorr σπιτικός ζωμός βοδινό
• 4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
• 1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 150 ml Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
• 200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
• Λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο κίμινο
• Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά μαζί με το 1/3 από το τριμμένο τυρί και το μοσχοκάρυδο μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κίμινο και τον σοτάρουμε έως ότου αλλάξει χρώμα.
4. Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό βοδινού, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
5. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με τον πελτέ και το ψιλοκομμένο τοματάκι.
6. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι του νερού καυτό νερό.
7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε έως ότου μειωθούν τα υγρά και μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του.
8. Λαδώνουμε ένα ταψί και το πουδράρουμε ελαφρά με την τριμμένη φρυγανιά.
9. Τοποθετούμε τα βρασμένα μακαρόνια στο ταψί και από επάνω ρίχνουμε τον μαγειρεμένο κιμά και τον απλώνουμε να πάει παντού.