Σύμφωνα με τον Α. Λουκμακιά επίκειται συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τους αγρότες πλην του μπλόκου του Μπούτα ο οποίος όπως υποστηρίζουν οι αγρότες είναι ανένδοτος.
Κάνοντας έναν απολογισμό της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα ανέφερε ότι ο αριθμός που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα ξεπερνούσε τις είκοσι χιλιάδες και αυτή η πίεσε έφερε καρπούς αφού η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει ένα ποσοστό των αιτημάτων των αγροτών.
Έχει ήδη αποφασιστεί ότι θα συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό ένας εκπρόσωπος των αγροτών από κάθε Περιφέρεια και την ΑΜΘ θα εκπροσώπηση ο Καλπακίδης Θέμης από την Καβάλα.
Οι αγρότες της Περιφέρειας λένε ναι στην εφορία του 13%, όχι στην προκαταβολή φόρου 100%, οι ασφαλιστικές εισφορές να μείνουν ως έχουν, συζήτηση για μείωση του κόστους παραγωγής για να συμπληρώσει πώς αν αυτά δεν τα δεχτεί η κυβέρνηση τότε θα συνεχίσουν επ αόριστο το κλείσιμο των δρόμων.
Καυτηριάζοντας την μέχρι τώρα συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στο Αγροτικό ανέφερε ότι αυτή ζει στον κόσμο της και ότι τα στελέχη της δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους.
Μιλώντας για το περιστατικό του αναρχικού που εντοπίστηκε κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Λουκμακιάς ανέφερε ότι πρώτος τον εντόπισε και έτρεξε μαζί με τους άλλους να τον σταματήσουν.
Ο αναρχικός εντοπίστηκε από τους αγρότες της Ξάνθης γιατί ενώ όλοι πετούσαν πέτρες στα τζάμια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο εν λόγο αναρχικός πετούσε πέτρες πάνω στους αστυνομικούς. Τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν στην Αστυνομία η οποία και τον άφησε ελεύθερο.
Τέλος ο κ. Λουκμακιάς ανέφερε ότι κάθε μέρα που περνά αδειάζει από νέους ανθρώπους το επάγγελμα και αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές τότε θα φύγουν όλοι και θα δημιουργηθεί νέα στρατιά ανέργων.