Γυμνάσματα μνήμης / στον Έρωτα & τον Θάνατο…
«Ο έρωτας της φαντασίας είναι πολύ καλύτερος από τον έρωτα της πραγματικότητας».
Άντι Ουόρχολ

Ο κινηματογράφος των δημιουργών
Τις Τρίτες 2, 9, 16 & 23 Φεβρουαρίου 2016
[21.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ παρουσιάζει το έργο των μεγάλων σκηνοθετών, «τον κινηματογράφο των δημιουργών». Αφιέρωμα στον Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν
Ο Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν (1959-), είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή σκηνοθέτης της Τουρκίας κι ένας από τους πιο πολυβραβευμένους κινηματογραφιστές στην ιστορία του Φεστιβάλ Καννών, με δύο μεγάλα βραβεία της επιτροπής για το «Μακριά» και το «Κάποτε στην Ανατολία», ένα βραβείο σκηνοθεσίας για τους «Τρεις Πίθηκους» και τον πολυπόθητο Χρυσό Φοίνικα το 2014 για τη «Χειμερία Νάρκη».

2-3 πράγμα τα που ξέρω για … την τέχνη
Τις Τετάρτες 17 Φεβρουαρίου 2016
[20.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Ο έρωτας και ο Θάνατος στην Τέχνη Ι & II
Τα μέλη της φωτογραφικής λέσχης της ΦΕΞ μας παρουσιάζουν το πορτρέτο των: ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ – ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΕΤΖΗΣ – NELLY’S – CAMERON – ANNIE LEIBOVITZ – BRESSON.

Κάτι Παίζει & τις Πέμπτες στο Μουσείο
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016
[21.00] στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
«το μακρύ ταξίδι των προσφύγων»
Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο. Για τον Φεβρουάριο είναι αφιερωμένες στο μακρύ ταξίδι των προσφύγων.

Με 24 γράμμα τα και όχι μόνο
Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016
[20.00] ΚαπνΑποθηκη ΦΕΞ
Η Λέσχη Ανάγνωσης & η ομάδα δημιουργικής γραφής της ΦΕΞ σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πυργελή οργανώνουν εκδηλώσεις για το βιβλίο κι όχι μόνο… Παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις με συγγραφείς, προβολές και αφιερώματα. Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2016: Αφιέρωμα στους Αμερικανούς συγγραφείς Francis Scott Fitzerald, O Henry, Ernest Miller Hemingway. Μια γρήγορη ματιά στις ξεχωριστές φυσιογνωμίες της άλλης πλευράς του ατλαντικού.

Να μην ξεχάσω να παρακολουθήσω ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΉΝΑ
Εκδηλώσεις εργαστηρίων. Ενημερωθείτε για τις δράσεις των εργαστηρίων από www.facebook.com/FEXANTHI

Πληροφορίες: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη – παλιά πόλη. Τηλ.25410 25421 / www.fex.org.gr fexanthis@gmail.com

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ • ΣΚΑΡΠΕΛΟ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ • ΤΑΒΕΡΝΑ «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ» • ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΕΠΕ • ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ – ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΥΡΓΕΛΗ» • ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑ» • SMIRDEX • BIO-LIVE ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ