Ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Μπόζ Ραμαδάν για τον σωστότερο σχεδιασμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων τα οποία εδώ και λίγο καιρό δεν εμποδίζουν τις ώρες αιχμής τους οδηγούς. Πήραμε την απάντηση ότι ήταν επιτακτική ανάγκη αυτά να διαμορφωθούν πράγμα που έγινε.
Σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Ραμαδάν τα δρομολόγια ξεκινούν πολύ νωρίς το πρωί και την ώρα που οι γονείς με την ψυχή στο στόμα μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία για να προλάβουν μετά να πάνε στην δουλειά τους, βρίσκουν τους δρόμους ανοιχτούς.
Μία προσπάθεια όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος που βρήκε αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, όμως με λίγη καλή θέληση μπορεί να γίνουν πράγματα στον δήμο μας, σημείωσε.
Παράλληλα ζήτησε από τους συνδημότες μας να μην ρίχνουν μπάζα μέσα στους κάδους απορριμμάτων γιατί οι ζημιές που προκαλούνται στα απορριμματοφόρα οχήματα, είναι μεγάλες και που όπως είναι φυσικό, το κόστος επισκευής φορτώνονται οι ίδιοι οι συνδημότες μας.
Επίσης παρακάλεσε τους συνδημότες μας όταν έχουν βαριά αντικείμενα να πετάξουν ας συνεννοούνται με την αντίστοιχη υπηρεσία ούτος ώστε όλα αυτά να φορτώνονται σε ανοιχτό φορτηγό του δήμου.

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες του τμήματος πρασίνου ανέφερε ότι αυτή την περίοδο γίνεται προσπάθεια καλλωπισμού της Σάρδεων όπου πάνω από 150 δένδρα θα τοποθετηθούν καθώς επίσης και θάμνοι δεξιά και αριστερά του δρόμου που έχει πολύ μεγάλη κίνηση.

Όσο για το μάζεμα και εμβολιασμό των σκύλων ο αντιδήμαρχος έμεινε και στις ευθύνες των πολιτών οι οποίοι αφήνουν ελεύθερα τα οικόσιτα σκυλιά στους δρόμους.
Ζήτησε την βοήθεια τους για να μην αυξηθεί άλλο ο πληθυσμός των αδέσποτων όπου χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες του αντίστοιχου τμήματος της αντιδημαρχίας του, τα πρώτα σημάδια υποχώρησης του αρισθμού των αδέσποτων στην Ξάνθη καταγράφονται.