Έχω γράψει και έχω πει επανειλημμένα από τον καιρό που η Χώρα μας, με την εμμονή του κ. Τσίπρα να αναλάβει την Πρωθυπουργία με τον καθημερινό κίνδυνο να βρεθεί η Χώρα στα βράχια – όχι ότι αυτό το αποφύγαμε, κάθε άλλο- ότι δεν είναι περίοδος η δημιουργία ενός νέου κόμματος με αποχρώσεις πράσινου η μπλε –βλέπε ΣΥΡΙΖΑ – και ότι είναι καιρός ο πολιτικός κόσμος να ενώσει τις αντιθέσεις του και να ψάξει από κοινού να λύσει τα προβλήματα της Χώρας και που ο ίδιος πολιτικός κόσμος δημιούργησε.
Σήμερα είχα την ευκαιρία στην εκπομπή μου «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» να απολαύσω μία πολιτική κουβέντα χωρίς ακρότητες και με αφετηρία το καλό της περιοχής μας και της χώρας μας με δύο πολιτικούς «αντιπάλους» τον κ. Κ. Μαλάκη της ΝΔ και τον κ. Γ. Κολλάρο του ΚΚΕ.
Εκ των πραγμάτων, σχεδόν σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν, υπάρχουν διαφορές που πηγάζουν από την κομματική τους φιλοσοφία. Και όμως, η συζήτηση που στην αρχή περιστράφηκε γύρω από την «παρέμβαση» του ΝΑΤΟ στα Ελληνοτουρκικά και εννοείται με τις ευλογίες της Μέρκελ όπου η Τουρκία είναι το χαϊδεμένο παιδί του ΝΑΤΟ, για να καταλήξουν, οι συνομιλητές μου στο πάνελ, στο συμπέρασμα και κάνοντας διαχρονικά αναφορά στο πρόσφατο παρελθών, όπου η Γερμανία και η Τουρκία κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους ανακατεύτηκαν, η περιοχή γνώρισε τα περισσότερα δεινά. Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα και μετά το ταξίδι της Μέρκελ στην Τουρκία και τις κατ ιδίαν συνομιλίες για το προσφυγικό, έργο στην προκειμένη περίπτωση του Επιτρόπου Αβραμόπουλου, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι δύο χώρες λειτουργούν εις βάρος της Χώρας μας και η Αθήνα μάλλον κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή είναι πολλαπλώς αφελής για προστεθεί το ερώτημα αν είναι τυχαία η δήλωση της Τουρκίας που λέει απροκάλυπτα ότι τα Ίμια είναι Τουρκικά και η αντίδραση της στην περίπτωση διάσωσης και έρευνας για τους τρείς άτυχους χειριστές του ελικοπτέρου.
Συμφώνησαν και οι δύο ότι μετά και την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα όπου και ευχήθηκαν να μην υπάρχουν γεγονότα με ακραίες συμπεριφορές με ευθύνη του κράτους, ότι πλησιάζει ο καιρός που οι πολιτικές εξελίξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί για να συμπληρώσει ο κ. Μαλάκης ότι η ΝΔ δεν θέλει εκλογές όμως, προκειμένου να απαλλαγεί η Χώρα από τον επικίνδυνο Τσίπρα ας γίνουν ακόμη και εκλογές.