Υλικά συνταγής
250 γρ. σοκολάτα 250 γρ. βούτυρο 200 γρ. ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά 2 βανίλιες 65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 65 γρ. κακάο άγλυκο 1 πρέζα αλάτι 150 γρ. μπισκότα γεμιστά 1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 30 εκατοστών. Τσαλακώνουμε το αντικολλητικό χαρτί και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί. Το αλείφουμε με πινέλο με ελάχιστο βούτυρο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα. Με μίξερ χειρός χτυπάμε 3′ σε χαμηλή ταχύτητα και 4′ σε δυνατή. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα. Ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Ψήνουμε για 15′.
Ξεφορμάρουμε μαζί με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να σταθεί για 10′.
Όταν βγάζουμε την σοκολατόπιτα από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακή στο κέντρο, σχεδόν υγρή! Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα χλιαρή με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.