Περίπου 30.000 άμαχοι έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στα κλειστά τουρκικά σύνορα, αφότου οι Σύροι αυτοί εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από την επιχείρηση που άρχισαν πριν από μια εβδομάδα οι κυβερνητικές δυνάμεις γύρω από την πόλη του Χαλεπίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

“Σχεδόν 30.000 Σύροι είναι τώρα συγκεντρωμένοι σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία”, δήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

“Προφανώς, όπως πάντα, θα καλύψουμε τις ανάγκες των σύρων αδελφών μας και θα τους δεχτούμε όταν αυτό είναι απαραίτητο”, δήλωσε ο ισλαμοσυντηρητικός πρωθυπουργός , τονίζοντας ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές με την ιδέα ότι η Τουρκία θα δέχεται τους πρόσφυγες.

Ωστόσο, ο Νταβούτογλου προειδοποίησε ότι η χώρα του που έχει δεχθεί 2,7 εκατομμύρια Σύρους, δεν θα σηκώσει μόνη της “όλο το βάρος” της υποδοχής των σύρων προσφύγων. “Κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί ότι, αφού η Τουρκία δέχεται τους πρόσφυγες και αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή, πρέπει να σηκώσει ολομόναχη το βάρος” της υποδοχής αυτής.

Από την πλευρά της, η Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Άγκυρα και το Βερολίνο θα ζητήσουν εντός της εβδομάδας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο ΝΑΤΟ τη βοήθεια της συμμαχίας για την καταπολέμηση των διακινητών κατά μήκος των τουρκικών συνόρων

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ