Ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει :

Προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Κύριοι ηγέτες του Υπουργείου Υγείας,

Διαβάσαμε σε ανακοίνωσή σας ότι επιτέλους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το θέμα των φίλτρων που απασχολεί τους νεφροπαθείς και τον ιατρικό κόσμο εδώ και καιρό και ω του θαύματος βρήκατε τη λύση. Δεν θα αναρτάται στο παρατηρητήριο τιμή της οποίας η έκπτωση θα είναι μεγαλύτερη από 25% της τελευταίας ανάρτησης του παρατηρητηρίου.

Ήδη ο πρώτος «λαγός» που αμολήσατε στο νοσοκομείο των Χανίων έδωσε τιμή 16,30 € ,τιμή που με βάση την τελευταία τιμή του παρατηρητηρίου ( 21 € ) δεν υπερβαίνει το 25% και άρα ορθώς κατά την άποψη σας αναρτήθηκε στο παρατηρητήριο.

Η τιμή αυτή που εσείς βέβαια θεωρείτε φυσιολογικότατη φαίνεται ότι δυστυχώς έφερε ήδη πολλά προβλήματα στην προμήθεια των φίλτρων αφού φίλτρα οίκων με έρευνα ,ποιότητα και αξιοπιστία και που ανταποκρίνονται σε σοβαρές προδιαγραφές δεν προσφέρονται ,αλλά ακόμα και αυτοί που ανταποκρίνονται και προσφέρουν στην τιμή των 16,30 € δεν διαθέτουν απ΄ ότι φαίνεται τις κατάλληλες ποσότητες για να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία. Εμείς συνεχίζομε όμως το βιολί μας.
20160205_130313_003
Στον επόμενο διαγωνισμό που προφανώς θα προκηρύξει το νοσοκομείο των Χανίων και εφόσον δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για την ποιότητα των φίλτρων κάποιος άλλος «λαγός» θα προσφέρει τιμή 12,5 € δηλ. έκπτωση εντός των καθορισμένων ορίων Η τιμή αυτή βέβαια θα γίνει άμεσα αποδεκτή γιατί θα είναι η φτηνότερη και εντός των ορίων φτήνιας και αυτό φυσικά για την ΜΤΝ του νοσοκομείου Χανίων δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί έτσι ή αλλιώς κάθε δύο μήνες η μονάδα αυτή αλλάζει τα φίλτρα και οι «άρρωστοι πάνε άριστα».
Μένει λοιπόν να βρεθεί ο επόμενος «λαγός» για να πάμε παραπέρα και όπως φαίνεται υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για το Υπουργείο Υγείας και την ΕΠΥ και φυσικά δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις την λοταρίας αυτής στους έτσι και αλλιώς αργοπεθαίνοντες νεφροπαθείς.

Κύριοι ηγέτες του Υπουργείου Υγείας,
20160205_130313_004

μην παιδεύεστε άλλο, σας αποστέλλουμε φωτοαντίγραφο της ιστοσελίδας alibaba όπου υπάρχει φίλτρο με 0,80 $ κι αν το προμηθευτείτε σε ποσότητα και πληρώστε και άμεσα μπορεί να πετύχετε και καλύτερη τιμή. Όποιος θέλει βέβαια ας ζήσει. Στην «αριστερή» σας κουλτούρα αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Αξιότιμοι κύριοι ηγέτες του Υπουργείου Υγείας,
έστω και την τελευταία στιγμή μαζέψτε τους «λαγούς» που έχετε αμολήσει εσείς και η ΕΠΥ, καλέστε όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της αιμοκάθαρσης και, μεταξύ αυτών, τους προμηθευτές που διαθέτουν προϊόντα σοβαρών οίκων σε μία συζήτηση και να είστε σίγουροι ότι κάνοντας μια σοβαρή και χωρίς ιδεοληψίες διαπραγμάτευση θα είναι στο τέλος όλοι ευχαριστημένοι ήτοι Υπουργείο, φορείς, επιστημονικός κόσμος , αλλά και, πρωτίστως, οι ασθενείς, παρότι υποψιαζόμαστε ότι δεν σας ενδιαφέρει και πολύ το τελευταίο. Περιμένουμε ανταπόκριση στην πρόσκληση που από καιρό σας έχουμε στείλει.