Στην τελική ευθεία για τον αγώνα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς μπαίνει ο Στέφανος Παπαρούνας, ο οποίος αναχωρεί την Κυριακή για τη Βραζιλία, μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Πέτρο Φυρίγο.

Ο πρωταθλητής των καταδύσεων θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του στην Μπραζίλια, προκειμένου να προσαρμοστεί στο κλίμα και τη διαφορά ώρας, και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου από 19 έως 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, που αποτελεί και τον τελευταίο σταθμό πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Έλληνας αθλητής θα αγωνιστεί στις 21/2 στο τραμπολίνο 3μ., με στόχο να πάρει το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού στην ίδια πόλη.

«Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πάντα με δεδομένο ότι η προετοιμασία μας εδώ περνάει από… σαράντα κύματα, με τις συνθήκες και τα προβλήματα που υπάρχουν. Στην Μπραζίλια θα κοιτάξουμε να κάνουμε όσο γίνεται καλή δουλειά και να εγκλιματιστεί ο Στέφανος, αφού τις ίδιες συνθήκες θα βρούμε και στο Ρίο. Πιστεύω στις δυνατότητες του. Για να είμαστε πάντως σίγουροι για το εισιτήριο πρόκρισης, χρειάζεται να βρεθεί μέσα στην πρώτη 20άδα», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Πέτρος Φυρίγος.