Υλικά:

●1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

●150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Αμφιλοχίας
●100 γρ. τριμμένο κασέρι
● 300 γρ. κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
●6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
● 300 γρ. μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
● 300 γρ. πατάτες κομμένες σε ροδέλες
● 150 γρ. τριμμένη φέτα
● 8 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
●1 κρεμμύδι τριμμένο
●3 μέτριες τομάτες ή 1 ½ φλιτζάνι Pumaro Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη
● 1 κύβο λαχανικών με 25% λιγότερο αλάτι της Knorr
●αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σοτάρουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες με 5 κουταλιές ελαιόλαδο , σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, τα βάζουμε σε πιάτο.
2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, δύο κουταλιές νερό, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και τις 2 τομάτες. Αφήνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους, και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Όταν κρυώσει λίγο το μίγμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα τυριά. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα των λαχανικών σε πυρίμαχο σκεύος. Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας, τα κολοκύθια και τις πατάτες.
4. Περιχύνουμε την υπόλοιπη τομάτα, τρίβουμε τον κύβο λαχανικών και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε το μπριάμ για 20 λεπτά στους 220 ̊ C