Πρωτόγνωρη ανοχή από τις Αρχές

Είναι πολλά τα ερωτηματικά που πηγάζουν από το δημοσίευμα της Φωνής της Ροδόπης όπου αγγίζει εύγλωττα τις δραστηριότητες του ψευτομουφτή της Ξάνθης. Μήπως πραγματικά η πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει την ισονομία προκειμένου να μην σέρνεται στην κοινωνία το αίσθημα ότι τελικά η Θράκη είναι το αποπαίδι της Αθήνας;

Υποκαθιστούν την Πολιτεία και τα θεσμοθετημένα όργανα της – Πλήρης ασέβεια των νόμων – Εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος των μουσουλμάνων αλλά και καταγγελίες για αδιαφανή διαχείριση των χρημάτων
Με τον μανδύα της φιλανθρωπίας και εκμεταλλευόμενος το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων μουσουλμάνων ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, πραγματοποιεί εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες και κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής έρανο στα τεμένη της περιοχής προκειμένου να ενισχύσει το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης με ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο.
12626177_1091044157595470_129650925_n
Το όλο προκλητικό στην υπόθεση φυσικά, πέρα από την εκμετάλλευση των πιστών, είναι η για ακόμη μια φορά υπονόμευση της ελληνικής Πολιτείας και των θεσμοθετημένων της οργάνων και ειδικότερα της Μουφτείας Ξάνθης και του νόμιμου διορισμένου Μουφτή κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, το ρόλο του οποίου αντιποιείται παρανόμως ο κ. Μετέ υπό την πρωτόγνωρη φυσικά ανοχή του ελληνικού Κράτους και των αρμοδίων Αρχών.
Το θέμα ωστόσο απασχολεί σήμερα την επικαιρότητα, όχι εξαιτίας της αντιποίησης αρχής στην οποία προβαίνει ο κ. Μετέ και η οποία έχει επισημανθεί αρκετές φορές στο παρελθόν χωρίς όμως αντίκρισμα, αλλά εξαιτίας διάφορων καταγγελιών που υπάρχουν περί αδιαφανούς διαχείρισης των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τον έρανο.

Καταγγελίες που δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητες ειδικά αν σκεφτεί κανείς ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, τότε που το όνομα του κ. Μετέ ενεπλάκη πάλι σε παρόμοια υπόθεση. Ποιος άλλωστε δεν θυμάται τον έρανο που είχε διοργανώσει παλαιότερα ο ίδιος με σκοπό την ανέγερση ενός τεμένους στην περιοχή; Τέμενος όμως το οποίο ποτέ δεν κατασκευάστηκε ενώ τα χρήματα άγνωστο είναι αν επιστράφηκαν στους πιστούς ή αν χρησιμοποιήθηκαν για άλλο σκοπό.
Εκτός φυσικά των καταγγελιών αυτών εύλογα ερωτήματα προκαλεί και η επιλογή της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης και όχι πχ του ΕΚΑΒ Ξάνθης ή έστω της Κομοτηνής. Άραγε η επιλογή αυτή έχει σχέση με τοννεοσύστατο Σύλλογο που ιδρύθηκε πρόσφατα στο Διδυμότειχο και από τον οποίον «παρέλασαν» άνθρωποι του Προξενείου και εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας προς «ενίσχυση» του; Αν μη τι άλλο η έντονη αυτή δραστηριότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Έβρου είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τις αρμόδιες Αρχές.
ΜΕΤΕ
Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε και τη στάση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκαν για τον έρανο που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ψευδομουφτή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν την επιφυλακτικότητα των εργαζομένων και του Συλλόγου τους, οι οποίοι σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην κάνουν αποδεκτή την προσφορά του ασθενοφόρου καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα νομιμοποιήσουν, έστω και άθελα τους, τόσο τη δράση όσο και τον ίδιο τον ψευδομουφτή Ξάνθης.