Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ανακοίνωσή του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου είχαν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της έκθεσης «AGROTICA», τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι περίπου 300 άτομα, καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, βγήκαν στις 17:30, από τους χώρους της ΔΕΘ και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα άτομα αυτά εκτόξευσαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων κροτίδες, πυρσούς, βόμβες τύπου μολότοφ και άλλα αντικείμενα, όπως πέτρες και γυάλινες φιάλες, επιχειρώντας παράλληλα να ανατρέψουν τα υπηρεσιακά λεωφορεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, προκειμένου να αποκρούσουν τις επιθέσεις και να απωθήσουν τα άτομα αυτά, έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και συσκευών κρότου λάμψης, ενώ οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν περίπου στις 20:15. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα.

Επιπλέον, το Αρχηγείο σημειώνει, ότι περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν πυρσός με ίχνος καύσης, δύο καπνογόνα με ίχνη καύσης, ακέραιο καπνογόνο, ενεργοποιημένο καπνογόνο, τέσσερις ακέραιες κροτίδες, υπόλειμμα πλαστικής φιάλης με ίχνη καύσης, πλαστική φιάλη, με εύφλεκτο υγρό, ενώ αναφέρει πως διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία.