Ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν από τους διασωθέντες του Παναθηναϊκού στην ήττα με 80-66 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και μετά τη λήξη του αγώνα τόνισε ότι η αντίδραση της ομάδας από εδώ και στο εξής θα φανερώσει πολλά για τον χαρακτήρα της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζέιμς Φελντέιν μιλώντας στο Sport24.gr:

«Οι περισσότεροι δεν είχαμε ξαναπαίξει σε αυτό το γήπεδο. Ξέραμε ότι θα είναι… τρελά τα πράγματα, ήμασταν έτοιμοι γι αυτό. Δεν θα έλεγα πως η ένταση του κόσμου μάς επηρέασε. Δεν έκανε τη διαφορά αυτό. Εντάξει, υπήρχε ενθουσιασμός αλλά αυτό δεν μας έλεγε κάτι. Πρέπει πάση θυσία να βελτιώσουμε την εικόνα μας στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα» δήλωσε αρχικά ο Δομινικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός:

«Ήταν δύσκολο το πρώτο ημίχρονο. Η άμυνά μας στο πικ εν ρολ ήταν τραγική, το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός κι από εκεί βρήκε ρυθμό. Κι όταν βρήκε ρυθμό, ο κόσμος μπήκε στο παιχνίδι. Ε μετά, τα πράγματα ήταν πραγματικά άσχημα αφού το ένα έφερνε το άλλο».

Η αλλαγή τακτικής που «ροκάνισε» τη διαφορά:

«Με τον Τζέιμς (Γκιστ) στο “5” ήμασταν καλύτεροι γιατί είχαμε καλύτερες αντιδράσεις στις αλλαγές που κάναμε. Δεν είναι εύκολο να τον ματσάρει κάποιος αντίπαλος. Βάλαμε κάποια σουτ, μειώσαμε. Δεν έπρεπε όμως να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να αντιδράσουμε».

Η αδυναμία στο επιθετικό ριμπάουντ:

«Την αδυναμία μας στο επιθετικό ριμπάουντ τη γνωρίζουμε από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Το λέει διαρκώς ο κόουτς ότι πρέπει να διεκδικούμε περισσότερες μπάλες στο επιθετικό ριμπάουντ. Προσωπικά, θεωρώ ότι αυτή η στιγμή μπορεί να καθορίσει την πορεία της σεζόν. Το πως θα αντιδράσουμε από εδώ και πέρα. Θα φανεί ποιοι είμαστε».

Σχολίασε και την απόδοση του Ντάνιελ Χάκετ, τον οποίο γνωρίζει από την περσινή κοινή τους θητεία στη Lega Basket:

«Είναι πολύ σκληρός παίκτης, έχει καρδιά και πάθος. Τον γνωρίζω από πέρσι, οπότε ξέρω ποιος είναι. Έβαλε δύο μεγάλα σουτ, είναι προσωπικότητα».