Νέα μπλόκα στήνουν, σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας, οι αγρότες, με τα τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα σε διάφορα κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού, αλλά και στα τελωνεία, να υπερβαίνουν πλέον τα 8.000. Στο μεταξύ, στον χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται καθημερινά ολοένα και περισσότερες τάξεις παραγωγικών και άλλων επαγγελματικών φορέων, ενώ και απλοί πολίτες συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ύστερα από το κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι συμμετέχοντες στα μπλόκα.

Με φράσεις όπως «δεν υπάρχει επιστροφή», «σκοπεύουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο που ξεκινήσαμε», οι άνθρωποι στα μπλόκα προτίθενται να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στα προωθούμενα μέτρα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ζητώντας μάλιστα από τον πρωθυπουργό, να προσέλθει ο ίδιος στα μπλόκα για συζητήσεις «όπως έκανε όταν ήταν στην αντιπολίτευση» ανέφερε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας Σερρών Στέργιος Λίτος.

Τονίζεται ότι εν αναμονή της αυριανής συνάντησης, στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, οι συμμετέχοντες στα περισσότερα μπλόκα διατηρούν μετριοπαθή στάση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είμαστε πανέτοιμοι να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας και να μείνουν στους δρόμους για όσο και αν χρειαστεί, αφού δεν έχουμε που να πάμε» όπως είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής Νομού Κιλκίς Γιώργος Τερζής.

«Ζητάμε απόσυρση του νομοσχεδίου για το φορολογικό και ασφαλιστικό και εκ νέου κατάρτισή του από μηδενική βάση και με τη συνδρομή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα» σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Αχιλλέας Καμπούρης, από το μπλόκο των Μαλγάρων, ξεκαθαρίζοντας έτσι «δεν πρόκειται να συζητήσουμε καμία ρύθμιση, καμία διορθωτική κίνηση».

Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη, οι συντασσόμενοι με την Πρωτοβουλία Αγροτών, που αριθμεί 62 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας (10 το πρωί) έξω το κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, μέλος της πρωτοβουλίας και συντονιστής του μπλόκου στην Κουλούρα.

Παράλληλα, αύριο, αναμένεται να κατευθυνθούν στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής.

Όλες οι πλευρές, όπου και αν πρόσκεινται, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνεται για τις 28 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης «Agrotica».

Στο πλαίσιο αυτό, το σημερινό πρόγραμμα των αγροτικών κινητοποιήσεων περιλαμβάνει δίωρους αποκλεισμούς των Τεμπών το πρωί (12:00-14:00) και το βράδυ (19:00-20:00), με «μπλοκάρισμα» και των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία, αφού έχουν στηθεί μπλόκα σα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης, Ευζώνων και Κρυσταλλοπηγής.

Διαβάστε επίσης: Να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό, κάλεσε τους αγρότες ο Βαγγέλης Αποστόλου

Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση θέλει ειλικρινή διάλογο για να υπάρξει προοπτική στον αγροτικό τομέα

Οι αγρότες της Πελοποννήσου απέκλεισαν τα γραφεία του ΟΓΑ στην Τρίπολη

Το πλήρες τηλεγράφημα της Ε. Αλεξιάδου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.