Φιλοξενούμενη στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Κική Κιούση ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οι επιστήμονες επαγγελματίες βγήκαν στους δρόμους για να εκδηλώσουν την αντίδραση τους για το φορολογικό και το ασφαλιστικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Φτάσαμε στο μη παρέκει».
Τόνισε ότι και οι δικηγόροι ενώνουν την φωνή τους στην μεγάλη αντίδραση της κοινωνίας σεξ αιτίας της παράλογης οικονομικής και ασφαλιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης, για να συμπληρώσει ότι, τα μέτρα είναι πολύ επώδυνα για τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες.
Όπως ανέφερε, οι μισοί δικηγόροι εγκαταλείπουν το επάγγελμα γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, συμπληρώνοντας ότι δεν γεμίζουν με αυτόν τον τρόπο τα ασφαλιστικά ταμεία.
Μιλώντας η κ. Κιούση για τον αντίκτυπο στην κοινωνία λόγω της αδυναμίας πλέον των νομικών να στηρίξουν τα όποια δίκαια της, είπε ότι πλέον οι πολίτες δεν προσφεύγουν στους δικηγόρους γιατί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά βάρη που προσέθεσε η πολιτεία σε ότι αφορά τα παράβολα, για να συμπληρώσει ότι πλέον οι δικηγόροι έχουν συμπιέσει την αμοιβή τους τόσο πολύ, που ακόμη και αυτή, πολλές φορές, οι πολίτες αδυνατούν να την καταβάλουν για τις όποιες παρεχόμενες νομικές υπηρεσίες.
Απαντώντας στο ερώτημα αν οι πολιτικοί που παίρνουν αυτά τα δυσβάστακτα μέτρα για τους πολίτες έχουν ποινικές ευθύνες, απάντησε με πολύ σκέψη, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που υπάρχουν κακές πολιτικές αποφάσεις, αυτές να ποινικοποιούνται. «Μα αφού υπάρχουν λύσεις ικανές και βατές από την πλευρά της κυβέρνησης γιατί θα πρέπει αυτές να αναζητηθούν μέσα από την δικαστική οδό»;
Τέλος η κ. Κιούση έκανε κάλεσμα σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις τονίζοντας ότι οι δικηγόροι, εδώ και πολύ καιρό, είναι οι μόνοι που αντιδρούν σθεναρά σημειώνοντας ότι η αποχή θα συνεχιστεί και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην συνεδρίαση της ολομέλειας.