Εγκαινιάστηκε χθες 22 Ιανουαρίου 2016 η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.), σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πολιτιστικού Κέντρου, στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Μεσογείων 96, Αθήνα). Την τελετή εγκαινίων και αγιασμού ακολούθησε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας «μπορεί πραγματικά να αναδειχθεί σε ένα καθίδρυμα πνευματικό, όπου θα αναπτύσσεται μια άλλη πτυχή που έχει να κάνει με τους ανθρώπους που υπηρετούν ή υπηρέτησαν αυτόν το σημαντικό χώρο, με συνέπεια να συμβάλλει και η Αστυνομία από τη δική της πλευρά, με οργανωμένο τρόπο, στο πολιτιστικό προϊόν της χώρας».
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Γρίβας, καθώς και Πρόεδροι Ενώσεων Αποστράτων.
Σκοπός του ΠΟ.Κ.Ε.Α. είναι η ανάδειξη και προβολή της ιστορίας και του έργου των Αστυνομικών Σωμάτων, η συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση και έκθεση των κειμηλίων και του αρχειακού υλικού ή άλλων αντικειμένων που αναφέρονται στην ιστορική εξέλιξη του αστυνομικού θεσμού στην Ελλάδα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του ΠΟ.Κ.Ε.Α. συμπεριλαμβάνεται η οργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων για το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.
Στην τελετή αγιασμού χοροστάτησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Υποστράτηγος ε.α. Νεκτάριος Κιούλος, μαζί με τον Αιδεσιμολογιότατο Αντιστράτηγο ε.α. – πατέρα Ιωάννη Κοκκώνη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επιπλέον ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νότιου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας Μιχαήλ Τσινισιζέλης, επίτιμοι Αρχηγοί και ανώτατοι απόστρατοι Αξιωματικοί του Σώματος, καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.