Οι πολίτες δεν θέλουν πολλά από τους πολιτικούς. Να τους λένε αλήθεια και να δίνουν απλές λύσεις στα προβλήματα τους.

Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου την Τετάρτη

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Θωμάς Μίχογλου πρωτοπορεί σε απλά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και τους δημότες του. Βλέπουμε στα προς συζήτηση θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης ότι θα παραχωρηθεί αίθουσα του δήμου, προκειμένου οι ΡΩΜ συμπολίτες του να πραγματοποιούν εκεί τις όποιες πολιτιστικές τους δραστηριότητες σε αντίθεση με τον Δήμο της Ξάνθης που κωφεύει στις εκκλήσεις των συνδημοτών της περιοχής του Πούρναλικ. Ο Δήμος Ξάνθης επιτρέπει στους Τουρκογενής κατοίκους του Πούρναλικ να στήνουν τις ηχητικές τους συσκευές στη μέση του δρόμου, να ηχορυπαίνουν ασύστολα και να ρυπαίνουν, να κωλύουν την συγκοινωνία ελέω ηθών και εθίμων διώχνοντας στην κυριολεξία τον Χριστιανικό πληθυσμό από τα σπίτια του γιατί δεν ανέχεται την ηχορύπανση αλλά και την παντελή έλλειψη προστασίας από την πολιτεία της ψυχικής του υγείας.
Ποιο συγκεκριμένα κάθε καλοκαίρι οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής Πούρναλικ, μια ανάσα από το κέντρο της πόλης παντρεύονται, κάνουν τις βαπτίσεις των παιδιών τους και διασκεδάσουν στους δρόμους του δημοτικού διαμερίσματος της Ξάνθης με την βούλα του δήμου αδιαφορώντας αν η μουσική τους, ενοχλεί γέρους, ανήμπορους ανάπηρους και ανθρώπους που απλά θέλουν να ησυχάσουν και δεν επιθυμούν αυτήν την παράνομη ηχορύπανση. Παρ όλο που έλαβε γνώση η αστυνομία, η εισαγγελία και ο δήμος Ξάνθης κατα ένα περίεργο λόγο οι κάτοικοι του Πούρναλικ εξακολουθούν να παρανομούν μιας και η ηχορύπανση ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ που προβλέπει ο νόμος και φυσικά οι ηγεσία του τόπου, δημοτική, αστυνομική και εισαγγελική αδιαφορεί για το προάστειο της πόλης που αριθμεί πάνω από 5.000 κατοίκους.
Η πρόταση που έγινε από τους κατοίκους στόν δήμο Ξάνθης να παραχωρηθεί μία αίθουσα, ένα γήπεδο ή κάποιος κλειστός χώρος για να πραγματοποιήσουν οι άνθρωποι τα ήθη και έθιμα τους έπεσε στο κενό.
Ο δήμος της Ξάνθης με αστείες δικαιολογίες λέει ότι δέν διαθέτει τέτοιον χώρο όλοι όμως ξέρουν ότι απλά δεν επιθυμεί την εμπλοκή του για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, μη δίνοντας λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει κάθε καλοκαίρι τους γειτόνους των μουσουλμάνων τουρκογενών συνδημοτών μας οι οποίοι με την πολύ μεγάλη ηχορύπναση διωχνουν τους γειτόνους από τα σπίτια τους γιατί καλοκαιριάτικα ποιος θα μείνει μέσα στο διαμέρισμα του με κλειστές τις μπαλκονόπορτες αφού εν ψυχρώ οι γείτονες με την ανοχή της πολιτείας τους στερούν την οικογενειακή γαλήνη.
Με αυτην την λογική και επειδή το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε στόν δήμο Τοπείρου, ο Θωμάς Μίχογλου που πολοί κατηγορούν για άνθρωπο άκαμπτο και κάθετη πολιτική επιλογή, ασχολήθηκε με το θέμα και παραχωρεί επίσημα στους ΡΩΜ του δήμου του ένα χώρο για να κάνουν οι άνθρωποι τις εκδηλώσεις τους.
Πόσο δύσκολο είναι για να γίνει κάτι ανάλογο στόν Δήμο Ξάνθης;

Με πρόσκληση της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου Ελένη Πολυχρονιάδου καλεί το Σώμα σε τακτική Συνεδρίαση την Τετάρτη. Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου, σας καλεί να συμμετέχετε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 27η Ιανουαρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Συγκρότηση Επιτροπών παραλαβής Προμηθειών οικ. έτους 2016 (Εισηγήτρια κ. Έλλη Πάλλα).
2. Ορισμός ενός (1) Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του, που θα συμμετέχει ως μέλος στην Επιτροπή Βεβαίωσης καλής εκτέλεσης του άρθρου 67 παρ. 1 του Π.Δ. 28/80 (Εισηγήτρια κ. Έλλη Πάλλα).
3. Ακύρωση Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής οικ. έτους 2015 (Χ.Ε.Π.) που θεωρήθηκαν από την Υπηρεσία Επιτρόπου Ν. Ξάνθης και δεν εξοφλήθηκαν μέχρι 31/12/2015 (Εισηγήτρια κ. Έλλη Πάλλα).
4. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2016 (Εισηγήτρια κ. Μαρία Χατζηγιαννάκου).
5. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 του Δήμου Τοπείρου (Εισηγήτρια κ. Έλλη Πάλλα).
6. Εγγραφή του Δήμου Τοπείρου ως συνδρομητή στις εφημερίδες του Ν. Ξάνθης (Εισηγήτρια κ. Έλλη Πάλλα).
7. Μίσθωση του πρώην καταστήματος Κοινότητας Αβάτου του Δήμου Τοπείρου από την Τράπεζα Πειραιώς (Εισηγήτρια κ. Έλλη Πάλλα).
8.Έγκριση ΣΤ¨ τροποποίησης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2015 του Ν.Π.Δ.Δ.(Κ.Π.Φ.Α.) Δήμου Τοπείρου (Εισηγήτρια κ. Λερίδου Σοφία).
9.Ορισμός μελών του ειδικού ελεγκτικού οργάνου για τη διενέργεια ελέγχου τήρησης των όρων λειτουργίας των παιδότοπων σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.10 παρ.1 της υπ.αριθμ. 36873/2007 Κ.Υ.Α.(ΦΕΚ 136Β’). (Εισηγητής Δήμαρχος).
10.Παραχώρηση της χρήσης αίθουσας Δημοτικού Κτιρίου στο Εύλαλο προς τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Ελλήνων ΡΟΜ < <ΠΡΟΟΔΟΣ>>, που εδρεύει στο Εύλαλο Ξάνθης για τη στέγαση των δραστηριοτήτων του. (Εισηγητής Δήμαρχος).