Φιλοξενούμενη στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» η κ. Πέπη Στάντζιου πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης επ ευκαιρία της κοπής της πίττας του συλλόγου έκανε και τον απολογισμό της γειτονιάς του Αι Βασίλη.
Αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης η κ. Στάντζιου ανέφερε ότι η εκδήλωσε απέφερε 25.000 ευρώ περίπου και μετά την πληρωμή των υποχρεώσεων έμειναν στο ταμείο περίπου 10.000 ευρώ όπου θα διατεθούν σε ανήμπορους συμπολίτες μας μετά την υπόδειξη των κοινωνικών υπηρεσιών του νομού. Παράλληλα δόθηκε στο γηροκομείο της Ξάνθης το ποσόν των 1500 ευρώ και 500 ευρώ στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του ψυχολογικού κέντρου.
Απαντώντας στο ερώτημα του Α. Παυλικιάνου αν αξίζει ο κόπος και η ταλαιπωρία της ίδιας αλλά και των μελλών του Λυκείου που προσφέρουν εθελοντικά επί 25 ημέρες το έργο τους κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ανέφερε ότι γίνεται μία συνεργασία πολλών φορέων για καλό σκοπό που είναι βασισμένη στα πιστεύω και τις ηθικές αξίες των μελλών. Τα χαμόγελα των παιδιών είναι ο πρωταγωνιστής όλης της εκδήλωσης και αυτόματα των γονιών και όλων όσων επισκέπτονται την γειτονιά του Αι Βασίλη.
Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι της όλης προσπάθειας είναι ότι τονώνεται η τοπική αγορά.
Τέλος η κ. Στάντζιου ανέφερε ότι κάποιοι αδίκησαν τις προθέσεις τους για να συμπληρώσει ότι μπορεί να έγιναν κάποια λάθη αλλά κανένας δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για κακή πρόθεση. Ποιό συγκεκριμένα ανέφερε: «Αδικηθήκαμε, κάναμε και λάθη, μην αμφισβητείται όμως τις καλές μας προθέσεις. Είμαστε οι μόνοι που δίνουμε χρήματα σε αδύναμους συμπολίτες μας. Αγοράσαμε λάδια και 250 κιλά ρύζι για το βοήθεια στο σπίτι, φέραμε 20.000 δολάρια από το Σίδνευ και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης».