Η Ξάνθη έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες, έχοντας παράλληλα και δύο δοκάρια απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον εξ αναβολής αγώνα για την 16η αγωνιστική της Super League, που διεξήχθη την Τετάρτη στα Πηγάδια, ωστόσο έπρεπε να περιμένει μέχρι το 90′ για να σώσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Οι «ασπρόμαυροι» κόντρα στη ροή του ματς προηγήθηκαν στο 31′ με τον Μυστακίδη, ωστόσο ο Σολτάνι απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο τέλος και με το γκολ του απέτρεψε την ήττα για την ομάδα του Λουτσέσκου.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ακριτική ομάδα απέναντι στον τραγικό αμυντικά ΠΑΟΚ και με τον Όλσεν να κάνει μακράν το «παιχνίδι της ζωής» του από τότε που υπέγραψε στο «δικέφαλο», έχασε τέσσερις κλασικότατες ευκαιρίες στο ξεκίνημα, περιόρισε τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο, αλλά όπως προαναφέρθηκε δεν ήταν ουσιαστική στα τετ-α-τετ που είχε με τους Σολτάνι και Ορφανίδη.

Στο 13΄ και 15΄ ο πορτιέρε των ασπρόμαυρων έκανε σπουδαίες επεμβάσεις στα σουτ των παικτών της Ξάνθης, στο 18΄ το σουτ του Σολτάνι βρήκε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ, ενώ το… ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών για το συγκρότημα του Λουτσέσκου συνεχίστηκε και στο 23΄, με τον Όλσεν να βγαίνει ξανά νικητής στο τετ-α-τετ που είχε με τον Σολτάνι.

Κι όταν δεν βάζεις γκολ με τόσες ευκαιρίες, μοιραία θα τιμωρηθείς. Οι γηπεδούχοι δεν το «πλήρωσαν» στο 28΄, όταν στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια στο ματς ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι μετά το σουτ του Μυστακίδη, αλλά τρία λεπτά μετά δε… γλίτωσαν.

Από σέντρα του Κοροβέση, ο Μυστακίδης με πολύ ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο τελευταίο 15λεπτο, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται σαφώς επηρεασμένοι από το γκολ που δέχτηκαν.

Βλέποντας την ομάδα του να έχει πολλά αμυντικά κενά ο Τούντορ έριξε στο ματς στο 46΄ τον Βίτορ αντί του Σάμπο, παρ΄ όλα αυτά η Ξάνθη έχασε τεράστια ευκαιρία με το… καλημέρα στην επανάληψη (48΄). Ο Μπέρτος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Καπετάνος με κεφαλιά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Όλσεν, δεύτερο για τους γηπεδούχους στο ματς.

Ακολούθησε μία απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να «καθαρίσει» σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι, στο 57΄. Ο Τζαβέλλας με γυριστή κεφαλιά μετά από κόρνερ έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Τσέναμο με τον Αθανασιάδη να πετάγεται και να αστοχεί προ του τέρματος!

Μέχρι τη λήξη του ματς δεν σημειώθηκε άλλη μεγάλη φάση, καθώς η είσοδος του Βίτορ «συμμάζεψε» τα πράγματα στην άμυνα, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν ενέργεια και φάνηκε να «μένουν» από δυνάμεις μετά το 60΄. Η τύχη, όμως, δεν τους εγκατέλειψε εντελώς, καθώς από το κόρνερ στο 91΄ ο Σολτάνι με γυριστή κεφαλιά χάρισε στους Ακρίτες το βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Κίτρινες: Ορφανίδης, Λισγάρας – Κοροβέσης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ροντρίγκες

ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (63΄ Ερέα), Νιέτο (58΄ Τριάδης), Ορφανίδης, Γούτας, Καπετάνος (72΄ Σκουρτάι), Λισγάρας.

ΠΑΟΚ (Ι.Τούντορ): Όλσεν, Κίτσιου, Τζιόλης, Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Πέλκας (58΄ Ροντρίγκες), Σάμπο (46΄ Βίτορ), Μυστακίδης (87΄ Ζάιρο), Αθανασιάδης