Κάνοντας σωστά την δουλειά της η υπηρεσία νεοτέρων μνημείων με επιστολή της προς την Περιφερειακή Ενότητα και ποιο συγκεκριμένα στον Κ. Ζαγναφέρη ζητά πλέον να κλείσει το άτυπο μέχρι σήμερα πάρκινγκ του Γκέρυ γιατί παρατηρούνται ζημιές στο κτίριο και τον περίβολο μιας και έχει χαρακτηριστεί μνημείο.
Είναι γεγονός ότι οι Ξανθιώτες ακόμη δεν έχουν συνηθίσει να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο και ειδικότερα μετά από την απομάκρυνση της Δημοτικής αστυνομίας το κακό παράγινε και επενδύσεις πολλών χιλιάδων ευρώ των ιδιωτικών πάρκινγκ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.
Στον αντίποδα η δημοτική αρχή αδυνατεί να προσφέρει λύση στους πολίτες οι οποίοι δεν επιθυμούν να κινηθούν με τα ΙΧ τους στο κέντρο της πόλης.
Εν κατακλείδι για να σταματήσει το κακό ο δήμος θα πρέπει να ελέγχει την δημοτική στάθμευση και όχι μόνο επιλεκτικά, το Γκέρυ εφ όσον κινδυνεύει να κλείσει για να συντηρηθούν και τα ιδιωτικά παρκινγκ. Βέβαια θα πρέπει να μεριμνήσει ο δήμος να βρεθεί τρόπος με την αστική ίσως συγκοινωνία ή έστω με δημοτική, να επισκέπτονται οι δημότες το κέντρο.
Ζητάνε πολλά από τον δήμο επαγγελματίες και πολίτες;