Με τον Μητσοτάκι στο τιμόνι της ΝΔ, οι στόχοι της αριστεράς και της Δεξιάς έχουν προσδιοριστεί και είναι οι ψηφοφόροι του κέντρου που πάνε μία δεξιά και μία αριστερά.
Είναι αυτοί που πότε ψηφίζουν δεξιά ελπίζοντας να πραγματοποιηθούν αυτά που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός της δεξιάς που τυχαίνει να βρίσκεται στο τιμόνι της και όταν δεν ικανοποιούνται πιστεύοντας ότι ο αριστερός θα είναι καλλίτερος από τον δεξιό ψηφίζουν εκεί.
Άρα ο στόχος Μητσοτάκι και Τσιπρα είναι κοινός. Να πείσουν τους κεντρώους που βγάζουν κυβερνήσεις να τους ακολουθήσουν.
Με δεδομένο πλέον ότι, και φάνηκε ξεκάθαρα σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές, οι παραδοσιακοί δεξιοί ψήφισαν Μειμαράκη και οι κεντροδεξιοί τον Μητσοτάκη που πολύ πιθανών στις προηγούμενες εκλογές να ψήφησαν ακόμη και Τσίπρα, προσπάθεια του Μητσοτάκη είναι να μεγαλώσει αυτήν την πίτα που λόγω δυσαρέσκειας τους από την πολιτική Τσίπρα.
Ο λόγος και το μότο που θα χρησιμοποιηθεί και από τους δυο μονομάχους, άρχισε και διαφαίνεται και θα ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.
Ο μεν Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει το μότο που λέει ότι οι αδύναμοι υποστηρίζονται και πώς αν ήταν η δεξιά στην κυβέρνηση θα είχανε κοπεί όλες οι συντάξεις ενώ με τον ίδιο στο τιμόνι αυτές έστω και κουτσουρεμένες σώθηκαν. Το δίλημμα αριστερά ή δεξιά θα επανέλθει ποιο δυναμικά.
Ο δε Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει το μότο ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις, δεν πρόκειται να μειωθεί η ανεργία και είναι ένα μότο πολύ ποιο κοντά στην πραγματικότητα. Το θέμα βέβαια και στα δύο μότο και από τους δύο πρωταγωνιστές είναι αν θα αντέξουν οι ψηφοφόροι συνολικά. Δεν πρέπει α ξεχνούν οι δύο πολιτικοί άνδρες ότι οι κοινωνία βράζει και πιθανών να «σκάσει» γιατί οι αντοχές των πολιτών «σώθηκαν»
Άρα λοιπόν και οι δύο πολιτικοί άνδρες στις εκλογές που έρχονται και που τοποθετούνται κοντά στον Σεπτέμβριο και λίγο μετά το Πάσχα η χώρα θα ξαναμπεί σε προεκλογική τροχιά, σκοπεύουν το κέντρο και όποιος το βρει θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός.