Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Ξάνθης Μ. Μίλκογλου το ποσοστό των εκπτώσεων που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα και θα τελειώσουν στις 21 Φεβρουαρίου κυμαίνεται από 20 έως και 50% με την ελπίδα να κινηθούν οι καταστηματάρχες και να πληρώσουν κυρίως υποχρεώσεις προς το κράτος.
Μιλώντας για την αναγρόφενη διπλή τιμή ανέφερε ότι επάνω στο καρτελάκι είναι γραμμένη η παλιά τιμή και κάτω η τιμή πώλησης. Όσο για τους παραβάτες που στην Ξάνθη δεν έχουμε τέτοια κρούσματα σημείωσε, δηλαδή να ανεβάζουν την τιμή πέραν της αξίας της και να την εμφανίζουν με έκπτωση σε μεγάλο ποσοστό αν οι καταναλωτές το αντιληφθούν θα πρέπει να καταγγείλουν το γεγονός στην Διεύθυνση Εμπορίου.
Τέλος μιλώντας για την Ομοσπονδία Εμπορίου Θράκης ανέφερε ότι εδώ και 8 μήνες που ιδρύθηκε καταγράφει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον κλάδο συνεργάζεται με τους φορείς προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του εμπορικού κόσμου και που προέρχονται από την ανερμάτιστη οικονομική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση.