Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 4 άτομα κατηγορούμενα για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (11-1-2016), στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέσσερα (4) άτομα, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33, 28 και 23 ετών και ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών.
2
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 22 και 33 ετών, διότι, όπως προέκυψε από τις έρευνες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στην περιοχή του Έβρου, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματός τους ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 21 εκατοστών. Ο 22χρονος κατηγορείται επιπλέον για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους άλλους δύο δράστες, ηλικίας 28 και 23 ετών, διότι, όπως προέκυψε από τις έρευνες, μετέβησαν στην περιοχή του Έβρου με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών και να τους προωθήσουν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 23χρονου περιλαμβάνει επίσης παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθόσον κατείχε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 21 εκατοστών και οδηγούσε το παραπάνω όχημα χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης. Ο 28χρονος κατηγορείται επίσης για παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων, διότι εντοπίσθηκε να κινείται πεζός σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Αμυντικής Περιοχής).

Κατασχέθηκαν συνολικά:
 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
 2 μαχαίρια
 4 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.