Πρωτιά λοιπόν Μειμαράκη στην Ξάνθη αλλά κάπου εκεί κοντά στην Αθήνα «μαρσάρισε» ο Μητσοτάκης και έγινε η ανατροπή.
***
Εντάξει κάποιος θα κέρδιζε.
***
Αλλά ψυχρότητα όμως η Ντόρα, είδατε ευχές πατέρα Μητσοτάκη που λέει οι γελοιογραφία; Τώρα μπορώ να ζήσω ήσυχος.
***
Που έχει σκοπό να πάει την ιστορία ο πατήρ Μητσοτάκης μήπως να δει και κανένα δισέγγονο Πρωθυπουργό και μετά να συνεχίσει πάλι να ζει… ήσυχα;
***
Καλά αυτό που λένε ότι τα λαμόγια της Ξάνθης κάπου θα κολλήσουν για να συνεχίσουν να υπάρχουν προσκολλημένα σαν τα τσιμπούρια….
***
Μπράβο τους όμως, πότε πρόλαβαν, πότε γνώρισαν, πότε έγιναν κολλητοί με τον Μητσοτάκη κανένας δεν τους πείρε χαμπάρι.
***
Μετά περιμένεις προκοπή.
***
Πάντα μας τρώνε στην στροφή.
***
Ευτυχώς που κάποιοι επαγγελματίες του χώρου υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και δεν κόλλησαν και αυτοί του Μητσοτάκη σε παραφύσην αγάπες… Όχι ότι θα είχαν πρόβλημα αλλά μήπως θυμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κοπεί η…καλημέρα.

***
Να ευχαριστήσουμε την αναγνώστρια που κόντεψε στο όνομα του σημαντικού πολιτικού στελέχους της Ξάνθης. Κοντά έπεσε. Πάντως ο λόγος που κρύφτηκε από το φωτογραφικό φακό της xanthitimes.gr ήταν γιατί φορούσε το μπουφάν όχι για τίποτε άλλο. Ο εικονιζόμενος άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι ΝΔ. Μην ξεχνάμε ότι με την σημαία της ΝΔ εξελέγη.
***
Τι ημέρες των Χριστουγέννων πολλοί στήριξαν τους αδύναμους συμπολίτες μας όπως σύλλογοι, πολιτικοί οργανισμοί και κάθε λογής οργάνωση.
***
Άραγε θα συνεχίσουν από δω και πέρα, εκτός από την Μητρόπολη που στηρίζει τους αδύνατους όλο το χρόνο, να κάνουν το ίδιο;
***
Εκτός άμα τους πιάνει ευαισθησία κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.
***
Τώρα όσο για την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες την Κυριακή, πράγματι ήταν ικανοποιητικότατη αν λάβει κανείς υπόψη ότι άλλος με τους μισούς ψήφους βγήκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και απολαμβάνει τώρα μισθουλάκο.
***
Δηλαδή με τόσους ψήφους που πείρε ο Βαγγέλας στην Ξάνθη θα έβγαινε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.
***
Την άλλη φορά υποψήφιος λοιπόν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.
***
Και μέσα σε όλα αυτά είχαμε και την βράβευση των καλλίτερων ποντίων μαθητών στην Ξάνθη.
***
Μπράβο στον Σύλλογο Ποντίων της Ξάνθης που ξέρει να επιβραβεύσει αυτούς που κοπιάζουν.
***
Τώρα βέβαια αυτό που συνάντησα στην γκαλερί του Αλέξανδρου Λαζαρίδη με συνάρπασε. Μιλάμε και για τον χώρο αλλά και για τα έργα που φιλοξενούνται εκεί.
***
Αξίζει ο κόπος να δείτε και την έκθεση ζωγραφικής του Τόνη, αλλά και την γκαλερί.
***
Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ανοίξετε κουβέντα με τον εαυτό σας.
***
Αν μάλιστα αναλύσετε τον τίτλο «Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα» και αν τον συγκρίνεται με την σημερινή πραγματικότητα και πόσο εύγλωττα αποδίδει αυτές τις άνοιες ο καλλιτέχνης στον καμβά, σίγουρα θα… καλλίτερα να πάτε.
***
Πραγματικά δεν ξέρω αν ο κ. Τσετίν πάρει την θέση του Ιατράκη στο Ποτάμι που κινδυνεύει να γίνει ρυάκι…Καλά θα κάνει όμως να προσέξει μήπως στερέψει το Ποτάμι και ξαναμείνει χωρίς πολιτική στέγη.
***
Είδαμε την προηγούμενη βδομάδα τον ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης να προσπαθεί να μας πείσει ότι ευτυχώς που το κόμμα του έδωσε τα…λεφτά και τις επιδοτήσεις των αγροτών και έκαναν Χριστούγεννα και από την άλλη οι αγροτοκτηνοτρόφοι την Πέμπτη θα αποφασίσουν αν θα παραλύσουν την Χώρα.
***
Τι να πει κανείς πάντα εκτός τόπου και χρόνου αυτοί οι άνθρωποι.
***
Το θέμα είναι ότι δουλεύουν που δουλεύουν τον κόσμο δεν κοιτάνε τουλάχιστον να δούνε αν το δούλεμα πιάνει;
***
Εντάξει καταλαβαίνουμε. Εξουσία είναι ότι θέλουν λένε και ότι θέλουν κάνουν. Όμως νισάφι ποια. Από τα πολλά τα ψέματα δεν καταλαβαίνουν αν δουλεύουν τους εαυτούς τους ή τους άλλους.
***
Έλεος.
***
Ήταν τυχεροί όσοι πήγαν στην Μπάμπω της Ν. Κεσσάνης και απ ότι μαθαίνω είχε πολύ καλή επιτυχία. Άντε και του χρόνου να μαζέψουν ακόμη περισσότερο κόσμο στην γιορτή που τιμούνε τις μαμές.
***
Πάντως μη το γελάτε αν σε μερικά χρόνια από τώρα οι μαμές-μπάμπω, ξαναγυρίσουν για να ξεγεννούν από σπίτι σε σπίτι τις γυναίκες όπως τα παλιά χρόνια.
***
Με την πολιτική στην υγεία, του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί μας βλέπω.
***
Κάποιοι φίλοι που τώρα έχουν κυβερνητικά πόστα, νομίζουν ότι είμαστε κουτοί. Πείτε τους ότι δεν είμαστε κουτοί. Ξέρουμε ότι μας δουλεύουν. Απλά προσπαθούμε να καταλάβουμε μέχρι που έχουν σκοπό να πάνε το δούλεμα.
***
Έτσι κι αλλιώς δεν περιμένουμε τίποτε από αυτούς.
***
Απλά να τους θυμίσουμε ότι αν δεν ήμασταν, ίσως να μην τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.
***
Ας είναι καλά. Γελάσαμε πάλι.
***
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας τον Μήνα Δεκέμβριο είχαμε στην Περιφέρεια μόνο τρία θανατηφόρα. Ευτυχώς γιατί στην Συρία έχουν περισσότερους νεκρούς.
***
Άμα βάλεις και αυτούς που χάνουμε από σοβαρούς τραυματισμούς στους δρόμους τους πλησιάζουμε τους Σύριους.
***
Επιτέλους τα βραβεία Ciuseppe Sciacca Έβγαλαν το ΔΠΘ από την εσωστρέφεια. Ελπίζουμε να ανοιχτούν στην κοινωνία και να μάθουμε και εμείς, ο απλός λαουτζίκος, ότι υπάρχει και μπορεί να κάνει παρεμβάσεις για το καλό της κοινωνίας.
****
Και μια και το κουβεντιάζουμε τι έγινε εκείνη η συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης που την ξεκίνησε ο Μούρκας και κάποιοι την έθαψαν;
***
Καταλαβαίνει κανείς την ένδυα των συμπολιτών μας και μακάρι να μην φτάσουμε σε κείνο το σημείο να κλέψουμε ξύλα για να ζεσταθούμε.
***
Σύμφωνα με την αστυνομία στην Κομοτηνή έκλεψαν ξύλα για να ζεσταθούν…Τι άλλο ακόμα μας ετοιμάζει αυτή η κυβέρνηση;
***