Aκόμη ένα πολύτιμο «τρίποντο» πρόσθεσε στη βαθμολογική της συγκομιδή η ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να νικήσει με 2-1 την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Η Ένωση προηγήθηκε με γκολ του Αραβίδη στο 10ο λεπτό, ωστόσο επτά λεπτά αργότερα οι Ακρίτες έφεραν το ματς στα ισα με τέρμα του Σολτάνι.

Οι «κιτρινόμαυροι» επανέκτησαν το προβάδισμα στο 53ο λεπτό με τον Μπαρμπόσα, με τον Ανέστη να αναδεικνύεται ήρωας για τους γηπεδούχους, καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Νιέτο στο 63′ κρατώντας το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάνω από 20 ημέρες είχε να δώσει επίσημο ματς η Ξάνθη κι ίσως αυτό να έπαιξε ρόλο στο νωχελικό ξεκίνημά της, τόσο στο α΄ όσο και στο β΄ ημίχρονο.

Στο 10΄ ο Τσενάμο έκανε λάθος σε μακρινό σουτ του Μάνταλου και ο Αραβίδης βρήκε την ευκαιρία να πάρει το «ριμπάουντ» και από κοντά να ανοίξει το σκορ.

Στη συνέχεια, ο βετεράνος γκολκίπερ της Ξάνθης βρήκε το ρυθμό του και πραγματοποίησε αρκετές καίριες επεμβάσης, ειδικά προς το τέλος του ημιχρόνου όταν η ΑΕΚ πίεζε.

Ηταν αναγκασμένη να τρέξει καθώς είχε προηγηθεί η ισοφάριση στο 17΄ με ένα υπέροχο γκολ του Σολτάνι, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Ανέστη με διαγώνιο σουτ πάνω στην κίνηση από εξαιρετική μπαλιά του Νιέτο.

Ακριβώς ανάλογο ήταν το ξεκίνημα και στο β΄ ημίχρονο. Το γκολ, μάλιστα, με το οποίο η ΑΕΚ ανέκτησε το προβάδισμα, δεν ήταν απλώς παρόμοιο, ήταν ίδιο με αυτό της ισοφάρισης της Ξάνθης.

Ακριβώς στο ίδιο σημείο του γηπέδου, ο Βάργκας σήκωσε τη μπάλα για τον Μπαρμπόσα κι αυτός σούταρε στην απέναντι γωνία του Τσενάμο, γράφοντας το 2-1 στο 53΄. Τέταρτο γκολ στους τελευταίους τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος για τον Πορτογάλο, που είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ΑΕΚ αυτό το διάστημα.

Πανομοιότυπη θα ήταν κι η εξέλιξη του σκορ στο β΄ ημίχρονο, με άμεση απάντηση της Ξάνθης, αν δεν προέκυπτε ο… Άη Γιάννης της ΑΕΚ. Ο Γιάννης Ανέστης γιόρτασε ετεροχρονισμένα, αποκρούοντας πέναλτι του Νιέτο στο 64΄. Την παράβαση κέρδισε ο Καπετάνος σε σπρώξιμο από τον Λαμπρόπουλο, που χωρίς δισταγμό υπέδειξε ο διαιτητής Κουκουλάκης, βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες.

Η απώλεια του πέναλτι δημιούργησε αλυδιδωτή αντίδραση! Ο Λουτσέσκου απέσυρε τον Νιέτο, ενώ ο Πογέτ έριξε στο ματς τους Κολοβέτσιο, Γιόχανσον, προφανώς για να βελτιώση την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας με το προσφιλές του, 3-5-2. Εκ του αποτελέσματος, ο Ουρουγουανός δικαιώνεται. Η νίκη μετράει, έστω κι αν η Ξάνθη έχασε κλασική ευκαιρία με κεφαλιά του Βασιλακάκη στις καθυστερήσεις.

AEK-Ξάνθη 2-1

Γκολ: 10′ Αραβίδης, 53′ Μπαρμπόσα- 17′ Σολτάνι

Κίτρινες: Ντίντακ, Αραβίδης – Βασιλακάκης, Νιέτο, Σολτάνι, Λισγάρας

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Κορδέρο, Σιμόες, Μάνταλος (71′ Κολοβέτσιος), Βάργκας (71′ Γιόχανσον), Μπαρμπόσα (80′ Τζεμπούρ), Αραβίδης.

Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος, Γούτας (29′ Καρυπίδης), Λισγάρας, Γουάλας, Φλίσκας, Λουσέρο, Νιέτο (70′ Ντιμιτρόφ), Βασιλακάκης, Ερέα (58′ Καπετάνος), Σολτάνι.