Διαβάζοντας κανείς την παρακάτω είδηση σίγουρα θα περάσουν πολλά από το μυαλό του.
Πρώτον ότι η αστυνομία έκανε καλά την δουλειά της στην Ξάνθη και συνέλαβε μία πολίτη η οποία παρέβη τους νόμους και συνέτεινε με την δραστηριότητα της στην αύξηση του παραεμπορίου.
Από την άλλη είναι 68 χρονών, προφανώς δεν έχει σύνταξη, μπορεί να έχει και εγγόνια, κατάκοιτο παιδί και ένας θεός ξέρει πώς τα βγάζει πέρα και αντί να ζητιανεύει βγήκε στην… «παρανομία». Πουλούσε ημερολόγια και η αστυνομία την συνέλαβε. Σίγουρα είναι παράνομο, παράτυπο και αν η αστυνομική αρχή που την συνέλαβε της προσάψει δεκάδες άλλες κατηγορίες η ποινή στο δικαστήριο μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα.
Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά του νομίσματος θέλει να ζητιανεύουν παράνομα δεκάδες ίσως και εκατοντάδες εξαθλιωμένοι συμπολίτες μας αλλά η αστυνομία δεν τους συλλαμβάνει γιατί απλούστατα δεν ξέρει τι να τους κάνει. Σίγουρα δεν φυλακίζεις κάποιον επειδή ζητιανεύει και ο λόγος είναι ότι το κοινωνικό κράτος απουσιάζει μονίμως σε διακοπές.
Και για να κλείσει η εικόνα λίγο ποιο δίπλα υπάρχουν οι έμποροι ναρκωτικών, απατεώνες ολκής, κλέφτες και χιλιάδες άλλα…ευαγή επαγγέλματα που δηλητηριάζουν την ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας και πολλούς από αυτούς η κοινωνία τους γνωρίζει αλλά το νομικό καθεστώς τους προστατεύει ενώ αφήνει απροστάτευτη την 68χρονη εγκληματία.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γνωρίζουμε την συλληφθείσα και δεν έχουμε τίποτε με την αστυνομία της Ξάνθης η οποία επανειλημμένα έχει αποδείξει και αποδεικνύει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.
Θα σταθούμε στο κομμάτι της ευθύνης της πολιτείας. Των ανύπαρκτων κοινωνικών δομών, της μόνιμης απουσίας από την κοινωνία. Τα λόγια πλέον είναι περιττά. Χρειάζονται έργα και μάλιστα από χθές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθη ημεδαπή για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων – φιλανθρωπικών αγορών

Συνελήφθη χθες (5-1-2016) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 68χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων – φιλανθρωπικών αγορών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 68χρονη, διότι διέθεσε προς πώληση ημερολόγια συνδέσμου, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από το νόμο.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 7 ημερολόγια
• 64 φυλλάδια – περιοδικά
• 3 μπλοκ αποδείξεων
• το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.