Μου έλεγε δήμαρχος περιφερειακού δήμου, τότε, όταν υπήρχαν λεφτά. “Ευτυχώς που υπάρχει ο δήμος Ξάνθης και ασχολείσθε όλοι μαζί του- εννοούσε τους δημοσιογράφους- και αφήνεται εμάς τους περιφερειακούς δημάρχους ήσυχους”. Μετά αποδείχτηκε ότι τις έκανε τις λαμαγιές του αφού κρίθηκε με δικαστική απόφαση έκπτωτος. Αυτές τις ημέρες που ο δήμαρχος Ξάνθης και το επιτελείο του μπήκε στο μάτι του κυκλώνα λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων ενώ παράλληλα βλέπουμε δημοσιεύματα που φέρουν περιφερειακό δήμο να δίνει δουλειές σε εργολάβο που είναι συγγενής πολιτικού προσώπου, δήμαρχο να απαγορεύει την…είσοδο του Αι Βασίλη στον Δήμο του κάνοντας αναιτιολόγητα απευθείας αναθέσεις, δήμαρχο να μην βάζει μία ταμπέλα έξω από το χωριό για να ξέρουν οι επισκέπτες που πάνε και πολλά άλλα.
Πολλά τα στραβά και τα άσχημα που γίνονται στους περιφερειακούς δήμους, στην λογική ότι ο κάθε χωριανός κοιτά την δουλειά του δεν δίνει σημασία και στις περισσότερες των περιπτώσεων συμπολίτευση και αντιπολίτευση “τα βρίσκουν”. Η ενημέρωση για τις πολιτικές αποφάσεις αν φτάσει στα καφενεία έχει καλώς αν όχι ακόμη καλλίτερα, γιατί αποφεύγονται οι γκρίνιες.
Έτσι βέβαια ενώ όλα τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στους πολιτικούς ταγούς του Δήμου Ξάνθης στους μικρούς περιφερειακούς δήμους γίνονται “θάματα και πράματα”.
Φωτεινές στιγμές βέβαια υπάρχουν και δεν πρέπει να τις παραβλέπουμε όπως αυτή που μάθαμε χθες το βράδυ από τον Π. Ταρενίδη και παρ όλο που συνομίλησα στα πλαίσια του ρεπορτάζ με τον δήμαρχο Ξάνθης νωρίτερα, δεν μου ανέφερε τίποτε.
Την ώρα της μεγάλης χιονόπτωσης, όπως μας είπε ο Π. Ταρενίδης σε τυχαία συνάντηση μαζί του, ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, σχεδίασε, οργάνωσε και εκτέλεσε διάσωση εγκλωβισμένων τουριστών με το ΙΧ του όχημα 4Χ4 με τον ίδιο οδηγό και συνοδευόμενος από τον οδηγό του οχήματος 4Χ4 του δήμου, απεγκλώβισαν και μετέφεραν τους τουρίστες στην Ξάνθη.
Μία πρωτοβουλία του δημάρχου που δείχνει ότι καμμιά φορά τα καλά τα δένδρα τα πετροβολούμε.
Εγώ βέβαια θα ήθελα να πω την γνώμη μου για τον δήμαρχο της πόλης.
Κανένας δεν αμφισβητεί τις έντιμες προθέσεις του δημάρχου και φυσικά κανένας δεν θα πει ότι είναι “καρεκλολάγνος” και φυσικά, κανένας δεν θα πει ότι δεν δουλεύει.
Όμως, ο δήμαρχος είναι εκεί για να σχεδιάζει και να δίνει εντολές για να υλοποιούν οι συνεργάτες του τους δικούς του σχεδιασμούς και αποφάσεις.
Διαφορετικά τον βλέπω να φτάνει στο τέλος της θητείας του και να μην έχει κουράγιο να οδηγήσει την παράταξη του ξανά στην νίκη.