Προφανώς η υπεύθυνη για την βιομηχανική ανάπτυξη κ. Τζάκρη δεν ζει σε αυτόν τον τόπο και δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα αφού σε δηλώσεις της ανέφερε για επενδυτικές ευκαιρίες σε νέους επιχειρηματίες και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η κ. Τζάκρη αγνοώντας την σκληρή πραγματικότητα για το επιχειρείν στην Ελλάδα, γνωρίζοντας όμως ότι το θέμα τής δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας “πουλάει” αναλώθηκε σε ευχολόγια. Σύμφωνα με το ΑΠΕ Οι επενδυτικές ευκαιρίες για νέους επιχειρηματίες και η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της επαναλειτουργίας βιομηχανιών που διέκοψαν τη λειτουργία τους τα τελευταία χρόνια, αποτελεί έναν από τους στόχους της κυβέρνησης, όπως είπε η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή “Καθημερινά” με τον Χρήστο Μάτη.

Όπως υπογράμμισε, οι περισσότερες από τις βιομηχανίες που έκλεισαν για διαφορετικούς λόγους τα τελευταία χρόνια και στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στα “χέρια” τραπεζών, μπορούν να επαναλειτουργήσουν, χωρίς να κρατικοποιηθούν και οι νέοι ιδιοκτήτες θα προκύψουν μέσα από διαγωνισμούς και σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

“Θα πρέπει να διαθέτουν επαρκή κτιριακή υποδομή και μηχανολογικό εξοπλισμό, δεν μιλάμε για ερείπια. Πρόκειται για βιομηχανίες οι οποίες με μια μικρή προσπάθεια μπορούν να αναβιώσουν” είπε η κ. Τζάκρη και πρόσθεσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η κρίση ως ευκαιρία, να επιστρέψουν στις δουλειές όσοι απολύθηκαν και επιπλέον να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασία
Βέβαια η ευφάνταστος κυρία Τζάκρη δεν έκανε αναφορά για το πώς έκλεισαν αυτές οι επιχειρήσεις και βρέθηκαν στα χέρια των τραπεζών των οποίων την ανακεφαλαίωση πλήρωσε τρις ο Ελληνικός λαός και γιατί δεν γίνεται πρόταση στους ίδιους τους επιχειρηματίες που οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές τον τελευταίο χρόνο υποχρέωσαν τους επιχειρηματίες να πάνε φυλακή ή να πάρουν των ο ματιών τους. Επιτέλους ποιος πραγματικά από την κυβέρνηση μπορεί να κάνει έργα και να μετά να μιλήσει;