Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε γιατί μπορεί να κάνει την βρώμικη δουλειά.

Δεν γνωρίζω αν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από κάποιους για να κάνει την βρώμικη δουλειά σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα Γ.Γ. του ΚΕΕ, όμως, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει περίπτωση να μην μειωθούν οι συντάξεις στα πλαίσια της σωτηρίας του ασφαλιστικού και σίγουρα όποιος το πιστεύει δεν ζει στην Ελλάδα.
Θα μειωθούν οι συντάξεις, θα γίνουμε Βουλγαρία και τα κοράκια που θα έρθουν να επενδύσουν με τις ευλογίες της παρούσας κυβέρνησης, θα βρουν έναν δρόμο σπαρμένο με πεινασμένους εργαζόμενους όπου το μεροκάματο της Βουλγαρίας, περίπου 10 ευρώ στην καλλίτερη περίπτωση, θα είναι για τους Έλληνες ανέργους μάνα εξ ουρανού.
Το τι λένε οι επαγγελματίες ψεύτες λίγη σημασία έχει πλέον.
Απλά και λογικά αν το δει κανείς, δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί το ασφαλιστικό.
Με μία ανεργία που αγγίζει τα 2.000.000 ψυχές και που δείχνει ότι ποιο πολλοί είναι οι άνεργοι από τους εργαζομένους, ποιος θα γεμίσει το σακούλι για να υπάρχουν λεφτά στα ασφαλιστικά ταμεία;
Μπορεί προσωρινά να γίνει κάτι όμως για πόσο καιρό; Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος έχει ψηφιστεί και ισχύει, άρα, όσο έχουν λεφτά τα ασφαλιστικά ταμεία, έστω και δανεικά, οι συντάξεις έστω και μειωμένες θα δίνονται. Όταν όμως στερέψουν οι επιχειρήσεις για να “τσοντάρουν” τότε τι θα γίνει;
Δυστυχώς αν πάμε όπως πάμε, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι συνταξιούχοι θα μείνουν με την περιβόητη Εθνική Σύνταξη που προς το παρόν μετρά τα 360 ευρώ.
Μετά έχει ο Θεός.