Από την πρώτη μέρα της συνύπαρξης των δύο πολιτικών αρχηγών στην συγκυβέρνηση, αν τους παρακολουθήσει κανείς, θα τους συγκρίνει με γνωστούς φλογερούς ταραγμένους και αυτοκαταστροφικούς γάμους που έζησε η Υφήλιος μέσα από το σινεμά, όπου στο τέλος, χάρη στην ύπαρξη μιας κοινής επιθυμίας, μένουν μαζί.
Μέχρι πότε;
Ένα ζευγάρι με έντονη προσωπικότητα, με διαφορετικά θέλω, και μία συμβίωση που βαδίζει σε δρόμο γεμάτο αγκάθια, μοιάζει η συνύπαρξη αυτών των δύο πολιτικών ανδρών όπου θυμίζει ταινία τρόμου.
Η συνύπαρξη τους μοιάζει με μία ταινία τρόμου που κανένας δεν γνωρίζει το τέλος της και που μπορεί να ανατραπούν τα δεδομένα κάθε στιγμή.
Να θυμηθούμε το σύμφωνο συμβίωσης; Να θυμηθούμε την επίθεση που δέχτηκε ο Πάνος Καμμένος από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Τσίπρα και πολλές άλλες μικρές καθημερινές κόντρες που γίνονται μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών και που δεν βλέπουν το φώς της δημοσιότητας;
Από την μία έχουμε τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει ότι θα στηρίξει τον Τσίπρα μέχρι τέλους και από την άλλη έχουμε τον Τσίπρα να κλείνει τα αυτιά του στους «προοδευτικούς» συντρόφους σε κάθε δεξιά κορώνα του Καμένου.
Τελικά τι είναι αυτό που ενώνει δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους; Πολύ εύκολα κάποιος θα πει… μα φυσικά η «καρέκλα».
Είναι αυτό;
Με σιγουριά κανένας δεν μπορεί να απαντήσει γιατί παρακολουθώντας τις συμπεριφορές τους και τις αντιδράσεις τους, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι έχουν να κάνουν μία δουλειά και η δουλειά τους, έτσι δείχνουν, είναι να βγάλουν την Χώρα από την οικονομική κρίση.
Το καταφέρνουν;
Εδώ η απάντηση είναι ποιο εύκολη. Όχι.
Τι φταίει;
Άγνωστο. Οι δύο πολιτικοί άνδρες, λειτουργούν σχεδόν αυτοκέφαλα.
Οι δύο άνδρες φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν κόψει τα οφίτσια ο καθένας στο μερίδιο του και αυτά είναι ο Τσίπρας την Οικονομία και ο Καμένος την Άμυνα της Χώρας.
Μέχρι στιγμής ο Καμμένος κάτι κάνει στον τομέα της Άμυνας ή τουλάχιστον λέει ότι κάτι κάνει, αφού το κλειδί της ιστορίας είναι η αύξηση δαπανών για να πετύχει το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα και το κλειδί του χρηματοκιβωτίου το κρατά ο Τσίπρας.
Άρα λοιπόν οι δυνατότητες του είναι περιορισμένες και μένει ο τομέας της Οικονομίας που την ευθύνη την έχει ο Τσίπρας.
Αποτελέσματα; Κάκιστα.
Γιατί; Αυτό έχει αναλυθεί κατά κόρον από ειδικούς.
Όμως αυτή η συμβίωση θα δείξει τις αδυναμίες της όταν ανάμεσα στο ζευγάρι μπει το τρίτο πρόσωπο.
Πολλοί λένε ότι θα είναι ο Λεβέντης. Δεν συμφωνώ.
Το τρίτο πρόσωπο είναι κατά την ταπεινή μας άποψη ο κ. Θοδωράκης και το ποτάμι του που όσο πάει γίνεται ρέμα και μάλλον θα καταλήξει ρυάκι.
Άρα το πιθανότερο τρίτο πρόσωπο είναι ο Θεοδωράκης και μάλλον αυτό θα γίνει σύντομα. Η πληροφορία ότι στελέχη του συνομιλούν κρυφίως με στελέχη του Τσίπρα, δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως στην λογική ότι το Ποτάμι θα το πάρει το…ποτάμι μάλλον εκεί θα οδηγήσει τα πράγματα.
Γιατί θα βγούνε στην επιφάνεια τα μίση και τα πάθη Τσίπρα Καμμένου αν το Ποτάμι μπει ανάμεσα τους ως τρίτο πρόσωπο;
Γιατί τότε θα πρέπει να κυβερνήσουν με την άνετη πλειοψηφία που θα τους δώσει ο Θοδωράκης.
Μπορούν όμως να κυβερνήσουν;
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ