Σοβαρές κόντρες έβγαλε στην φόρα η ψήφιση του προϋπολογισμού στον δήμο Αβδήρων όπου στην πρώτη φάση ακυρώθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση επανυποβλήθηκε και την παραμονή των Χριστουγέννων πέρασε.
Από την μία πλευρά ο Τσολακίδης επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Αβδήρων κατηγορεί τον δήμαρχο για βιασύνες επιπολαιότητες και όχι καλό προγραμματισμό από την άλλη ο δήμαρχος λέει ότι ο Τσολακίδης σαν αντιπολίτευση έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει και ότι εξ αιτίας του ακυρώθηκε την πρώτη φορά γιατί έκανε ένσταση.
Εξηγώντας ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης ανέφερε ότι ο λόγος που παρουσιάστηκε αυτή η διαφορά των 200.000 ευρώ περίπου είναι γιατί δεν υπολογίστηκαν σωστά τα δημοτικά τέλη που πρόκειται να εισπραχτούν.
Στην συνέχεια έγινε αναφορά στο γεγονός ότι χάρις σε αυτά τα χρήματα μπορεί ο δήμος και προσλαμβάνει διμηνήτες για να απασχοληθούν στην καθαριότητα των οικισμών.
Πέρα από την κόντρα των δύο πολιτικών όμως υπάρχουν οι δημότες υπάρχει η σκληρή καθημερινότητα και μάλιστα ο δήμαρχος κατηγορήθηκε γιατί σήμερα σε 93 οικογένειες θα διανεμηθούν ξύλα και τρόφιμα αξίας 8.000 ευρώ με την αιτιολογία πώς θα μπορούσε να δώσει λιγότερες απευθείας αναθέσεις σε πράγματα που δεν είναι επείγοντα και να αυξήσει το κονδύλι της κοινωνικής προσφοράς.
Εμείς δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες του δήμου και σίγουρα έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι επειδή οι ανάγκες της καθημερινότητας είναι μεγάλες θα έπρεπε ίσως να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας και η καθημερινότητα τους είναι Γολγοθάς παρά στο γίνουν κάποια «εργάκια» με απευθείας αναθέσεις.
Όχι ότι δεν χρειάζονται, αλλά θα μπορούσαν «ίσως»; Να περιμένουν.
Δεν αρκεί να είμαστε σπλαχνικοί μόνο τις μέρες των Χριστουγέννων.