Συμφωνεί απόλυτα η κ. Ούτση Χρύσα Περιφερειάρχης στην ΑΜΘ των ΑΝΝΕΛ με το θέμα που άνοιξε ο πρόεδρος Π. Καμμένος σχετικά με την εθελοντική στράτευση των γυναικών που επιθυμούν να ακολουθήσουν τις στρατιωτικές, όλων των όπλων και τις αστυνομικές σχολές.
«Είναι μία πρόταση του προέδρου και αφορά την προαιρετική στράτευση», τόνισε η κ. Ούτση η οποία απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου σχετικά με την αρνητική στάση των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από μερίδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την γνώμη τους σημειώνοντας ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα της συγκυβέρνησης.
Στο άλλο θέμα που προέκυψε αυτές τις ημέρες και αφορούσε την συμπεριφορά του κ. Καπζά δημάρχου Μύκης ο οποίος στην ουσία, απαγορεύει στην επικράτεια του δήμου του κάθε τι Χριστιανικό η κ. Ούτση πείρε ξεκάθαρη θέση: «Ο κ. Καπζά δεν είναι Κάισαρας και θα πρέπει όλοι να είναι προσεχτικοί με την σφραγίδα του κράτους»
Για να συνεχίσει λέγοντας ότι προφανώς ο κ. Καπζά δεν ζει σε αυτήν την χώρα και δεν γνωρίζει ότι ο Άγιος Βασίλης φέρνει δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου ανεξάρτητα αν είναι Χριστιανόπουλα ή όχι, για να σημειώσει ότι πολλοί μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στολίζουν δένδρο αυτές τις ημέρες στο σπίτι τους και τα παιδιά τους δικαιούνται ένα δώρο. «Δεν είναι δυνατόν να πάρει κάποιος Χριστιανός ένα δώρο από κάποιον μουσουλμάνο και να γίνει αυτόματα μουσουλμάνος ή το αντίστροφο και είναι ντροπή για κάποιους να χρησιμοποιούν τα παιδιά για προσωπικούς σκοπούς. Τα παιδιά στην περιοχή μας, παίζουν και χαίρονται τόσα χρόνια την συντροφιά τους ανεξάρτητα αν είναι χριστιανόπουλα ή μουσουλμανόπουλα και καλά θα κάνουν κάποιοι να μην τα εμπλέκουν στα όποια σχέδια τους».