«ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΕΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ «ΖΩΝΤΑΝΟ» ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΓΣΕΕ

«Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τα τεράστια χρέη του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου και αντιμέτωπη, επίσης, με έναν ιδιοκτήτη που κινείται απρόβλεπτα, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να κρατήσει αυτό το Ναυπηγείο «ζωντανό», διασφαλίζοντας πάνω απ’ όλα τις θέσεις εργασίας των εκεί εργαζομένων.

Το μάστερπλαν του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε συνδυασμό με τις αναπτυξιακές στοχεύσεις του Δημάρχου του νησιού, σε καμία περίπτωση δεν προβλέπουν κατέβασμα ρολών στο Νεώριο, το οποίο για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής λειτουργίας του νησιού.

Θα παρακαλέσω όσους προβοκατόρικα διαδίδουν τα αντίθετα να σταματήσουν την διασπορά κακόβουλων φημών. Η κυβέρνηση , οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι Πολιτευτές των ΑΝΕΛ, δεν θα μπουν στα παιχνίδια των όποιων προσωπικών η κομματικών ή παραταξιακών αντιπαραθέσεων, που βλάπτουν τα συμφέροντα της Σύρου και ειδικότερα του Νεωρίου».

Αυτή την δήλωση έκανε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων του με τα ενδιαφερόμενα μέρη του Ναυπηγείου του Νεωρίου Σύρου, πραγματοποιώντας σήμερα στο γραφείο του σύσκεψη με τον Προέδρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων Μάρκο Βουτσίνο, τον Πρόεδρο Ινστιτούτου Εργασίας Κυκλάδων και Πρόεδρο Σωματείου Μηχανικών Κυκλάδων Μάριο Ξαγοράρη και τον Πρόεδρο Αμμοβολιστών Γιάννη Μπάιλα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης και η Κατερίνα Βαμβακούση νομική σύμβουλος του Υφυπουργού.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε, ότι η σωστή τακτική είναι «η στρατηγική της υπομονής» μπροστά στα μεγάλα προβλήματα του Ναυπηγείου εν αναμονή της εξεύρεσης νέου επενδυτή και του τελικού μάστερπλαν ανάπτυξης της Σύρου, που περιλαμβάνει και την αξιοποίηση του στρατοπέδου του νησιού.

«Στις παρούσες δύσκολες συνθήκες ο στόχος πρέπει να είναι η προσέλκυση πλοίων και όχι να διώχνουμε πλοία. Απέναντι στα τεράστια οικονομικά ανοίγματα που έχει το Ναυπηγείο, η κυβέρνηση παίρνει όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες, ώστε να συνεχίζει τη λειτουργία του.

Αλλά και η Διοίκηση του Νεωρίου θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της, ώστε σταδιακά – με τα μεγάλα χρωστούμενα στο προσωπικό – να επανέλθει σε κανονικό ρυθμό η μισθοδοσία των εργαζομένων» τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.