Ένα μικρό δείγμα των ικανοτήτων τους έδωσαν τα παιδιά από το ειδικό σχολείο της Γενησέας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης για την ενίσχυση των επιθυμιών τους.
Χειροτεχνήματα και γλυκά ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, όπου ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων στήριξαν αυτή την προσπάθεια.
P1340009
Και του χρόνου να είναι γερά αυτά τα παιδιά με τις ειδικές δεξιότητες και φυσικά η πολιτεία να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες μάθησης.
P1340007
Αυτό που μέχρι τώρα φαίνεται και αφορά το μέλλον και την λειτουργία του ειδικού σχολείου της Γενησέας, συνοδεύεται από αδιαφορία των υπευθύνων όπου πάνω στις αδύναμες πλάτες των παιδιών με ειδικές ανάγκες, παίζουν πολιτικά παιγνίδια.
P1340006
Πρωταγωνιστές σε αυτό το παράλογο παιγνίδι αδιαφορίας και ανικανότητας από την πλευρά των υπευθύνων είναι ότι εδώ και δέκα χρόνια έχει χορηγηθεί ένα οικόπεδο και ακόμη να χτιστεί το σχολείο.
Όπως δείχνουν τα πράγματα στην Ξάνθη, οι πρωταγωνιστές πολιτικοί, προτιμούν να μετατρέπουν σχολεία, όπως αυτό της Αστυνομικής Σχολής στην Ξάνθη σε φυλακές. Μάλλον είναι ποιο εύκολο για τις ικανότητες τους.
Προτιμούν κάποιοι να “στήνουν” διαγωνισμούς με “δικούς” τους ανθρώπους, παρά να χτίζουν σχολεία.
Ας ελπίσουμε ότι το νέο έτος θα δώσουν μία λύση σε αυτά τα παιδιά που κάνουν μάθημα μέσα σε λαμαρίνες.
P1340007