Με ερώτηση τους οι βουλευτές της Χ.Α. προς τους αρμόδιους Υπουργούς ζητούν να μάθουν πότε θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι της Θράκης από την οζώδη δερματίτιδα που έπληξε τα κοπάδια τους.
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της Θράκης που τα κοπάδια τους επλήγησαν από οζώδη δερματίτιδα»
Τεράστια πλήγματα στους κτηνοτρόφους της Θράκης και στην αγροτική οικονομία της περιοχής προκάλεσαν τα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας που εμφανίστηκαν σε κοπάδια βοοειδών. Η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή του κτηνοτροφικού κλάδου στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Παρά τις εξαγγελίες, οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους της Θράκης που επλήγησαν από την ζωονόσο της οζώδους δερματίτιδας;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εκλείψει κάθε περίπτωση εξάπλωσης της συγκεκριμένης ασθένειας στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης;
Αθήνα, 17/12/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ