Άμεση στελέχωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για την εύρυθμη λειτουργία της σε όλη τη χώρα και την εξάλειψη των μεγάλων προβλημάτων που διαπιστώνονται από τις ελλείψεις ζητεί ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδα Κώστας Αγοραστός.

Σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Ξανθό και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο, επισημαίνει ότι σήμερα υπηρετούν σε όλη τη χώρα μόλις 30 ιατροδικαστές κι αυτοί κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος με το οποίο έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι δεκάδες πολίτες, είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ, το γεγονός «πως υπάρχουν Περιφέρειες με μόλις έναν ιατροδικαστή (Ηπείρου) ή και με δύο ιατροδικαστές (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο). Η κατάσταση, δε, είναι ακόμη χειρότερη σε περιοχές όπου δεν υπάρχει ιατροδικαστής, μεταξύ των οποίων μεγάλες πόλεις όπως ο Βόλος, η Χαλκίδα, η Άρτα, η Καβάλα αλλά και νησιά με σημαντικό πληθυσμό όπως η Σάμος, η Χίος και η Μυτιλήνη».