Δεν έχουν τελειωμό τα βάσανα των Παλιννοστούντων της Ξάνθης μετά και την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου που προΐσταται του ΕΥΑΠΟΕ, παύει πλέον να επιδοτεί το ενοίκιο τους.
Στο πρόσωπο του κ. Τσιλαγγαρίδη καταγράψαμε την αγωνία, την απόγνωση και την αγανάκτηση για την συμπεριφορά της Μάνας Πατρίδας όπως αποκάλεσε την Ελλάδα.
Μένει στην Ξάνθη από 1993 και ζει μόνος του με τον κατάκοιτο υπερήλικα πατέρα του και συντηρούνται από την μισή σύνταξη του ΟΓΑ ήτοι 150 ευρώ, αφού προηγουμένως το κράτος έκοψε αυτήν των 360 ευρώ για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η οικογένεια του κ. Τσιλλιγγαρίδη είναι μία από τις 275 οικογένειες της Περιφέρειας που από 1-1-16 θα βρεθεί στο δρόμο και ήδη όπως ανέφερε φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα», ο σπιτονοικοκύρης του του ζητά να του πει τον τρόπο πώς θα πληρώνεται το νοίκι του διαφορετικά μαζί με τον κατάκοιτο υπερήλικα πατέρα του θα βρεθεί στο δρόμο. «Πώς να πληρώσω το νοίκι μου όταν έχω να κάνω μεροκάματο 4 χρόνια». Δηλώνει με απόγνωση.
Μέσα στην αγανάκτηση του ο κ. Τσιλλιγαρίδης ανέφερε ότι θα παραδώσουν τα διαβατήρια και θα επιστρέψουν στην Ρωσία, τονίζοντας, πώς η Μάνα Πατρίδα τους πρόδωσε για ακόμη φορά.