Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την απόφαση του κ. Σταθάκη για το «κόψιμο» του 12%, ενίσχυσης του κόστους εργασίας των επιχειρήσεων στην Θράκη;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αντίκειται στον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. πράγμα που υποστηρίζει η κυβέρνηση. Άλλωστε αν ήθελε μπορούσε να βρει έναν τρόπο να στηρίξει τις επιχειρήσεις στην ακριτική Θράκη. Το νομικό τερτίπι μπορούσε, αν ήθελε, να το βρεί.
Σύμφωνα όμως με αυτά που ακούστηκαν στην χθεσινή σύσκεψη των επιχειρηματιών και του νομικού κόσμου της Ξάνθης στο Επιμελητήριο, ήταν σε γνώση της κυβέρνησης η δυνατότητα παραγραφής αυτής της απαίτησης των επιχειρηματιών της Θράκης από το κράτος. Τελικά μήπως για αυτό αποφασίστηκε το «κόψιμο» του 12% στο παραπέντε;
Είναι μονόδρομος ο δικαστικός αγώνας των επιχειρηματιών άσχετα αν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να «σηκώσουν» το οικονομικό βάρος.
Η δημιουργία πλέον και άλλων ανέργων μετά από απόφαση του κ. Σταθάκη θα είναι το μόνο βέβαιο.
Όπως τόνισαν οι νομικοί, δεν υπάρχει εκείνο το πλαίσιο για να γίνει συμβιβασμός της οφειλής από την πλευρά του κράτους προς τους επιχειρηματίες της Θράκης, άρα ήξεραν τι έκαναν τα οικονομικά μυαλά της κυβέρνησης.
Ο κ. Σγουρίδης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια των φορέων, οι υπόλοιποι τρείς της συγκυβέρνησης που είναι;
Θα στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των επιχειρηματιών;
Θα απαιτήσουν έστω να δοθούν τα οφειλόμενα;